"Takata" gaisa spilvenu dēļ ASV tiek atsaukti 1,7 miljoni automobiļu

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Nozare.lv | 9.februāris 2019 8:20

Kopumā septiņi autobūves uzņēmumi ASV atsauc aptuveni 1,7 miljonus automobiļu saistībā ar defektīviem gaisa spilveniem, ko ražojis Japānas uzņēmums "Takata", paziņojusi ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA).

NHTSA piektdien publiskotais paziņojums ir daļa no lielākā automobiļu atsaukuma ASV vēsturē. Šogad valstī tiek atsaukti aptuveni desmit miljoni gaisa spilvenu piepūšanas mehānismu, bet līdz nākamā gada beigām, kad šis process noslēgsies, kopumā tiks atsaukti līdz pat 70 miljoniem mehānismu.

Šis jaunākais atsaukums aptver 826 144 "Subaru" automašīnas, 288 770 "Mercedes-Benz", 119 394 "Volkswagen" un 266 044 BMW automobiļus.

Savukārt "Daimler Vans" atsauc 159 689 automobiļus, "Tesla" atsauc 68 763, bet "Ferrari" atsauc 11 176 automašīnas.

NHTSA norāda, ka līdz decembrim autoražotāji ASV bija atsaukuši 50,36 miljonus gaisa spilvenu piepūšanas mehānismu un no tiem nomainījuši 27,2 miljonus. Tas nozīmē, ka vēl jānomaina vairāk nekā 23 miljoni mehānismu.

"Takata" kopš 2013.gada tika ierauts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvējošu atlūzu izplatīšanos.

Gandrīz katrs no pasaulē lielākajiem autoražotājiem bijis spiests atsaukt automašīnas, lai nomainītu defektīvos gaisa spilvenus, un šī defekta dēļ pasaulē bojā gājuši vairāk nekā 20 cilvēki un vēl gandrīz 300 guvuši ievainojumus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti