16 miljoni eiro - Ferdinanda Poršes mazdēlam izgatavos pasaulē dārgāko auto 8

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 12.februāris 2019 5:53

Franču kompānija Bugatti izgatavos pasaulē dārgāko automobili, kas nonāks Ferdinanda Poršes mazdēla īpašumā. Apskatīt unikālo spēkratu, kas izgatavots vienā eksemplārā, varēs Ženēvas autoizstādē

Ferdinanda Poršes mazdēls Ferdinands Karls Pjehs savulaik bija cieši saistīts ar kompāniju Volkswagen un tās pārvaldīto varenauto ražotāju Bugatti – Volkswagen sistēmā viņš strādāja līdz 2015.gadam, tostarp ieņemot direktoru padomes priekšsēdētāja vietu, aizsākot un novedot līdz loģiskam noslēgumam Veyron projektu.

Tiek ziņots, ka pasaulē dārgākais automobilis tiks izgatavots uz modeļa Chiron Sport bāzes, taču iegūs pilnībā jaunas konstrukcijas virsbūvi. Tas radīs izmaiņas aerodinamikā, bet tehniskajā jomā izmaiņu nebūs un varenauto dzinējspēks būs tāds pats kā Chiron – 8,0 litru W16 motors ar četrām turbīnām, kas attīsta 1500 Zs jaudu un 1600 Nm griezes momentu.

Eksperti uzskata, ka jaunais Bugatti tiešām kļūs par pasaulē dārgāko jauno automobili, jo aplēses rāda, ka tas būs par miljonu eiro dārgāks nekā unikālais Pagani Zonda HP Barchetta un par 4,8 miljoniem dārgāks par ne mazāk ekskluzīvo Rolls-Royce Sweptail.

Jaunais varenauto iekļaujas Bugatti 110.gadu jubilejas svinību programmā, tāpat kā nesen prezentētais 110 ans Bugatti, kas tiks izlaists 20 eksemplāros.

Portāla iAuto redakcija no 5. līdz 6. martam apmeklēs Ženēvas auto izstādi, seko mūsu "KARSTĀM reportāžām no Ženēvas" iAuto.lv.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
taaneko 12.februāris 2019 10:55
3 0 Atbildēt

10M laikam nevajadzēja pieminēt.

taaneko 12.februāris 2019 10:52
2 2 Atbildēt

Domāju- nevajag apstāties. Miljonu vērtie jau ir daudz. Interesanti kurš būs pirmais pa 10 miljoniem, 100 miljoniem. 1 miljardu?

P.s. sen atpakaļ es krievijā pirku piepūšamu gumijas laivu. Samaksāju 1 270 000 rubļu. Man vienīgajam draugu lokā bija laivā pa miljonu, bet peldēja tieši tāpat kā lētās laivas.

rodo 12.februāris 2019 14:42
2 1 Atbildēt

kārtējo reizi parāda, cik pasaule ir nepareiza ... kāds, kam ir 16miljoni pilnīgi lieki ir gatavs tos izmest vējā, izmantot pilnīgi iracionāli, lai iiegūtu ko tādu kas pa lielam ir nevajadzīgs. tas ir viens.

pamatā jau nepreizi ir tas, ka kādam ir 16miljoni kas ir pilnīgi lieki, kamēr cits domā ko ēst rītdien, ko vilkt mugurā. iespējams, tas ko domā, tas ir strādājais lai tam lielajam čiekuram būtu tie liekie miljoni, bet par to saņemot minimālo algu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti