Čikāgā prezentēta speciāla “Mazda MX-5” versija (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 13.februāris 2019 13:54

Čikāgas automašīnu izstādē – “Mazda Motor Corporation” sporta benefice: prezentēta leģendārā rodstera “Mazda MX-5” jubilejas versija par godu šī modeļa 30. gadadienai.

Trīs desmitgades pēc brīža, kad visu laiku populārākais rodsters noripoja no konveijera Hirosimā, MX-5 ne cik nav zaudējis aktualitāti mainīgajā automašīnu tirgū.

Līdz šim pārdots jau vairāk nekā 1 miljons šī modeļa automašīnu, un Japānas ražotājs atzīst: “MX-5 veiksmi ir noteikušas ne tikai nemainīgās vērtības – mazs svars un precīza vadība –, bet arī modeļa cienītāji un to idejas, kā vēl vairāk uzlabot harizmātisko rodsteru.”

Jaunā ierobežota izlaiduma MX-5 “Racing Orange” versija – tā ir pateicība šiem cienītājiem un vienlaikus ticība modeļa nākotnes izpausme, ko iemieso neatkārtojamā, šodien Čikāgā prezentētā MX-5 krāsa – austošas saules spožuma dzeltena, kas sola fantastisku jauno dienu.

30. gadadienas MX-5 versija ir rotājusies ar kaltiem alumīnija diskiem, kas kopā ar Japānas kompāniju “Rays Co. Ltd” tika radīti speciāli šim modelim, un ar speciālu jubilejas emblēmu, kurā iespiests modeļa sērijas numurs. Visā pasaulē tiks pārdotas tikai 3000 MX-5 “austošās saules” kabrioleta vienības ar auduma vai salokāmu metāla jumtu.

Ierobežotās sērijas MX-5 tāpat izcelsies ar oranžas krāsas bremžu suportiem (“Brembo” priekšā, “Nissin” aizmugurē), tajos tiks iemontēti sporta “Bilstein” amortizatori. Salonā muzikālo fonu veidos “Bose AudioPilot 2” audio sistēma, kas aprīkota ar 9 skaļruņiem.

Pirmā MX-5 auditorijai tika prezentēta Čikāgā – 1989. gadā. Modeli no pirmās dienas ir pavadījusi veiksme, un, nomainoties jau četrām paaudzēm, MX-5 turpina dominēt rodsteru tirgū.

“Mazda” korporācija arī tagad saglabā uzticību oriģinālajai MX-5 koncepcijai, kuras būtība – pieejama, izveicīga sporta automašīna, kas dāvā patīkamas vadīšanas prieku. Tajā diezgan labi sajūtams populārais “Jinba Ittai” princips, kas rada vadītāja un automašīnas vienotības sajūtu – to, ar ko šodien apdāvināti visi “Mazda” modeļi.

Pirmās ierobežotā izlaiduma MX-5 automašīnas Ziemeļeiropas reģiona valstis sasniegs nākamā gada vasarā.

Par “Mazda Motor Corporation”

Japānas automašīnu koncerns “Mazda Motor Corporation” savu darbību sāka 1920. gadā kā pieticīgs “Toyo Cork Kogyo Co. Ltd” uzņēmums. Pirmo transportlīdzekli izgatavoja 1931. gadā – tas bija preču izvadāšanai paredzēts trīsriteņu motocikls. Pirmo automašīnu “Mazda” izgatavoja 1960. gadā. 1967. gadā sākās pirmās automašīnas ar rotora dzinēju ražošana. Šobrīd ražo vieglās un komerciālās automašīnas un to komponentus trijās rūpnīcās Japānā, tāpat ASV, Ķīnā, Taivānā, Taizemē, Filipīnās, Zimbabvē, Dienvidāfrikas Republikā, Ekvadorā un Kolumbijā. Koncernā strādā vairāk nekā 38 tūkst. cilvēku, pārdošana pārsniedz 22 mljrd. eiro.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti