Volkswagen T-Roc R – jauna kompaktā krosovera jaudīgākā versija

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen | 25.februāris 2019 16:41

Gandrīz ražošanai gatavais koncepta automobilis pasaules pirmizrādi piedzīvos Ženēvas autoizstādē šī gada martā.

Veiktspēja gan uz ceļa, gan sacīkšu trasē

Šis jaudīgais automobilis, ko izstrādājis Volkswagen R, var lepoties ar iespaidīgiem veiktspējas rādītājiem – četru cilindru 2.0 litru TSI dzinējam ir 221 kW/300 ZS jauda, kā arī 400 Nm griezes moments. Tas jau standartā aprīkots ar 4MOTION visu riteņu piedziņu un septiņu pārnesumu DSG divsajūga pārnesumkārbu. Šī kombinācija nodrošina pirmšķirīgu paātrinājumu bez saķeres zaudēšanas. Volkswagen T-Roc R spēj sasniegt paātrinājumu no 0 līdz 100km/h vien 4,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 250 km/h.

Sportiskā piekare (ar sēdinātu amortizāciju) nodrošina nevainojamu saķeri uz ceļa. Standarta aprīkojumā esošajai progresīvajai stūres iekārtai ir nozīmīga loma izveicīgas braukšanas nodrošināšanā, bet 17 collu bremžu diski, kas iepriekš bija pieejami vien Volkswagen Golf R Performance modelī, garantē efektīvu bremzēšanu.

Starp braukšanas režīmiem ir īpašs sacīkšu režīms (Race Mode), kas sniedz īpaši sportisku pieredzi. To papildina braukšanas uzsākšanas kontroles (Launch Control) funkcija, kas nodrošina optimālu saķeri paātrināšanās laikā, vienlaikus sniedzot maksimālu griezes momentu un attiecīgu stabilitātes kontroles programmu. ESC Elektroniskās stabilitātes kontroles funkciju iespējams manuāli izslēgt, lai nodrošinātu vēl  dinamiskāku braukšanu.

Unikāls, izteikts "R" dizains

Volkswagen T-Roc R sportisko raksturu paspilgtina unikālais un izteiktais dizains automobiļa eksterjerā un interjerā. Jaudīgā krosovera eksterjeram ir atsevišķas būtiskas atšķirības salīdzinājumā ar tā krietni konservatīvākajiem līdziniekiem. Īpaši pārstrādāta radiatora reste un "R" logo uz tās. Bamperim, kas īpaši izstrādāts šim modelim, ir sportisks dizains, un tas gan priekšā, gan aizmugurē ir vienā krāsā ar automobiļa krāsojumu. Dienas gaitas lukturi iestrādāti bampera priekšpusē, bet pielāgotais automašīnas apakšas aizsargs nokrāsots apdares krāsā un izteiktie gaisa kanāli saskan ar ikonisko "R" dizainu.

Aizmugures skatu paspilgtina līdzvērtīgi sportisks bamperis automašīnas krāsojumā, kā arī tam ir izteikti gaisa izplūdes kanāli tā augšējā daļā un "R" dizaina gaisa izkliedētājs kontrastējošā krāsā. T-Roc R standartā aprīkots ar 18 collu Spielberg lietajiem diskiem. Kā izvēles iespēja pieejami 19 collu Pretoria lietie diski tumšā grafīta matētā krāsā ar 235/40 riepām.

Papildu aprīkojumā pieejama sportiskā, taču elegantā ādas pakotne ar sēdekļu sāniem un muguras daļu no augstas kvalitātes Nappa ādas. Sānu paneļi ar oglekļa šķiedras ieliktņiem pastiprina automobiļa sportisko dabu, tāpat kā dekoratīvās vīles Crystal Grey krāsā un sēdekļu atzveltnēs izšūtais "R" logo.

Volkswagen R – nosaukums izsaka visu

Jauno T-Roc R izstrādājis un pārbaudījis Volkswagen R, tostarp leģendārajā Nirburgringas sacīkšu trasē. Šī automobiļa izstrādi atbalstījusi arī Pasaules rallijkrosa čempiona Petera Sūlberga un Volkswagen braucēja Benjamina Leuhtera autosacīkšu pieredze.

Volkswagen R ir Volkswagen AG pilnībā piederoša neatkarīga struktūrvienība. Burts "R" sacīkšu būtību nozīmē jau kopš pirmā modeļa Golf R32 izstrādes, un šis apzīmējums norāda uz ciešo saikni ar motorsportu.

 

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti