iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Mercedes pirmais elektriskais krosovers EQC (+ FOTO) 3

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 5.marts 2019 10:58

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz prezentējusi savu pirmo elektriskās piedziņas krosoveru EQC, kas kļūst par apakšzīmola EQ pirmo pārstāvi.

EQ zīmols apvienos markas videi draudzīgos modeļus, par kura pirmo pārstāvi kļūst pilnībā elektriskais krosovers EQC. Automobilis ir 4761 mm garš, 1884 mm plats, 1624 mm augsts un apveltīts ar 2873 mm riteņu garenbāzi. Tādejādi EQC ir 105 mm garāks, 6 mm šaurāks un 15 mm zemāks par krosoveru GLC. Riteņu bāze abiem vienāda, taču „elektriķis” sver gandrīz pustonnu vairāk nekā 2,42 tonnas smagais GLC topmodelis GLC 63 S.

Elektriskais krosovers aprīkots ar diviem elektromotoriem – pa vienam pie priekšējās un aizmugures ass. Abu agregātu kopējā jauda 408 Zs, bet griezes moments – 765 Nm. Enerģiju tie saņem no 650 kg smagā 80 kWh litiju-jonu akumulatora, kas iebūvēts starp abām asīm.

Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h automobilis sasniedz 5,1 sekundes laikā, bet maksimālais ātrums ir 180 km/h – elektroniski ierobežots. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru EQC spēs veikt aptuveni 450 km, bet uzlādes laiks ir atkarīgs no izvēlētās iekārtas – atkarībā no tās tipa un jaudas 40 minūšu laikā strāvas krājumus varēs atjaunot par 10-80 procentiem. Mercedes norāda, ka enerģijas patēriņš ir 22,0 kilovatstundas uz 100 km.

Automobilis aprīkots ar enerģijas rekuperācijas sistēmu, kuras intensitātes līmeni (no 1 līdz 5) maina ar stūres sviru palīdzību, turklāt elektronika vadītājam ieteiks visefektīvāko pārvietošanās manieri, balstoties uz navigācijas datiem. Piemēram, vadītājam tiks ieteikts atlaist akseleratora pedāli, ja sagaidāms, ka ceļš drīzumā sāks iet uz leju.

EQC iegūs arī MBUX multimediju sistēmu ar balss vadību, elektronisko mērinstrumentu paneli, klimatkontroles sistēmas attālinātās vadības funkciju un uzlādēšanas iespēju no praktiski visām uzlādes stacijām neatkarīgi no to piederības katrai konkrētai kompānijai. Šim nolūkam plāno izmantot kopējo kontu sistēmā Mercedes Charge, kas ļaus norēķināties ar visu uzlādes staciju īpašniekiem.

EQC akumulatorus varēs uzlādēt arī jaunajā ātrās uzlādes staciju tīklā IONITY, ko Daimler veido kopā ar BMW, Ford, Volkswagen, Audi un  Porsche un, kas jau līdz 2020.gadam sola aptuveni 400 staciju visā Eiropā. Turklāt ražotājs sagatavojis arī uzlādēšanas iekārtu, ko katrs EQC īpašnieks varēs izmantot savās mājās.

Mercedes-Benz EQC ražošanas līniju iekārto Brēmenē – rūpnīcā, kas izlaiž arī Mercedes C-klasi un krosoveru GLC. EQC sērijveida ražošana sāksies nākamgad.

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 5.marts 2019 11:11
0 0 Atbildēt

Elektro ir pilnīgs trends Ženēvai tagad?

GB12 5.marts 2019 11:26
0 0 Atbildēt

Purns nesmuks

gunbox 6.marts 2019 1:09
0 0 Atbildēt

Kaut kur līdz šim MB atstāja prestiža auto iespaidu. Šis chainas purns sabojā visu priekštatu. Neticu, ka tik lielu lažu būtu atļāvies jebkurš vācu dizaineris. Tur kaut kas nav tīrs. Vai nu atkal naftas magnāti piespieduši kaut ko glītu sačakarēt, jo pārējais auto ir smuks, tikai purns ir kaut kāda jēla apmutācija no cita auto, kura absolūte šeit neiederas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti