iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: krievu lepnums bruņotais limuzīns "Aurus Senat" valsts augstākajām amatpersonām (+ FOTO) 5

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 5.marts 2019 17:42

Šī gada Ženēvas autoizstāde zīmīga arī ar to, ka tajā tiek prezentēts jaunums no Krievijas - ekskluzīvais limuzīns Aurus Senat, ko ražotājs nekautrējas salīdzināt ar sešsimto Mercedes.

Februāra sākumā krievu mediji vēstīja, ka pieteikumu noformēšana limuzīna iegādei sāksies 15.februārī, Aurus ražošana – 2020.gadā, bet piegādes klientiem – 2020.gada vasarā. Sedana ražošanu uzticēs Ford Sellers rūpnīcai, kas varētu izgatavot līdz pat 5000 eksemplāru gadā. Pagaidām ar to nodarbojas НАМИ (Centrālais zinātniski pētnieciskais automobiļu institūts), kas var izgatavot ne vairāk kā 150 vienības gadā.

Foto: iAuto.lv

Pagaidām vēl neoficiāla informācija liecina, ka par Aurus sedana iegādi interesējušies aptuveni 200 klientu, taču precīza automašīnas cena joprojām nav zināma, tāpat kā bāzes komplektācijas sastāvs un papildu aprīkojuma saraksts. Agrāk tika ziņots, ka klientiem, kas vēlas iegādāties Aurus sedanu, jāveic priekšapmaksa 1,5 miljonu rubļu (gandrīz 20 000 eiro) apmērā, bet maksās tas aptuveni 10 miljonus rubļu (133 000 eiro).

Aurus Senat ir pilnpiedziņas limuzīns, kas tiek aprīkots ar hibrīdiekārtu uz 4,4 litru 598 Zs (880 Nm) V8 motora bāzes, strādā kombinācijā ar 40 Zs jaudīgu elektromotoru un deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. 100 km/h luksusa sedans sasniedz 6,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums ierobežots pie atzīmes 250 km/h.

Tas jāzina:

Krievu mediji precizē, ka Ženēvas izstādē skatāmi divas Aurus Senat modifikācijas: sedans S600 un bruņu limuzīns L700.

Abi modeļi ir 5630 un 6630 mm gari, bet riteņu bāzes garums sasniedz attiecīgi 3300 un 4600 mm. Salīdzinājumam minēsim, ka Mercedes-Maybach un Rolls-Royce Phantom garums ir 5462 un 5982 mm, bet atstatums starp asīm – attiecīgi 3365 un 3772 mm. Bruņām pasargātā limuzīna L700 svars ir 6,9 tonnas. 100 km/h sedans sasniedz 6 sekundēs, bet bruņu limuzīns – 9 sekundēs. Abu automašīnu maksimālais ātrums – 250 km/h.

Foto: iAuto.lv

Ap šo auto bija manāmi arī nopietnas sejas izteiksmes drošībnieki, taču mums bija nesaprotams, kāpēc rādīt auto, ja neļauj bildēt salonu.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 6.marts 2019 10:19
3 0 Atbildēt

Pagaidām sankcijas neskar mehānismus, tāpēc krievi ražos. Smieklīgi būs, ja ieviesīs sankcijas arī uz tadām lietām, tad senāts aizies konservācijā tāpat, kā armata, un citi "krievu" projekti.

Labi, ka ķīnieši vēl piegādā elektroniku, apmaiņā pret zemēm, ūdeni, zeltu un kokiem*.

* Vatņikiem:

1) Salas, kuras nodeva ķīniesiem:

lenta.ru/news/2008/10/14/ostrova/

2) Baikāla ezera atdošana ķīniešiem:

3) Zelta raktuvju atdošana ķīniesiem

newsland.com/user/42978268...zolota/6376434

4) Sibīrijas mežu atdošana ķīniešiem:

newizv.ru/news/economy/...le_version=yes

Purns 5.marts 2019 19:30
2 0 Atbildēt

Purns kā tam Roļļroisam blakus rakstā.

ezis71 5.marts 2019 19:42
2 0 Atbildēt

Нет аналогов за рубежом.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti