Krimā atrod 60 gadus dārzā nostāvējušu valdības limuzīnu (+ FOTO) 5

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 1.aprīlis 2019 6:13

Krimas pussalas kūrortpilsētā Aluštā atrasts 1953.gadā ražots ZIS-110 ar nelielu noskrējienu; automobilis jau pārdots izsolē.

Interneta izdevums Autocentre.ua raksta, ka Aluštā, kāda privātīpašuma teritorijā atrasts 1953.gadā ražots ZIS-110, kas pēc nostāstiem, šajā piemājas dārziņā bez kustības stāvot jau 60 gadus.

Pateicoties siltajam dienvidu klimatam, automašīna saglabājusies samērā labi un, lai gan tā nekādā veidā nav bijusi pasargāta no apkārtējās vides iedarbības, ir pārklājusies ar pelējumu un apaugusi sūnām, virsbūves bleķos caurejoši rūsas postījumi nav manāmi. Labi saglabājušies arī dekoratīvie hroma elementi un stikls, kas atdala pasažieru salonu no šofera. Diemžēl sēdekļiem, stūrei un priekšējam panelim paveicies mazāk, turklāt oriģinālo radiouztvērēju aiznesuši zagļi.

Atrastā ZIS noskrējiens ir vien 12 000 km, nesen automobilis izlikts pārdošanā un jau nākamajā dienā ticis pie cita īpašnieka. Jādomā, ka tagad to gaida restaurācija.

Kā liecina Wikipedia dati, ZIS-110 ir augtākās klases vieglais automobilis, kas Krievijā ražots no 1945.-1958.gadam, kopš 1956.gada to pazīst kā ZIL-110, bet kopumā tika izlaisti 2089 visu modifikāciju eksemplāri.

Septiņvietīgais limuzīns bija 6 m garš un vairāk nekā 2,5 tonnas smags, motortelpā tika montēts rindas astoņu cilindru 140 Zs agregāts, kas strādāja pārī ar trīspakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
?? 1.aprīlis 2019 8:16
5 1 Atbildēt

Par ko sāpe? - kaut ko varēja atrast arī Latgalē un par to varēja uzrakstīt igauņi, un tad?

Juris 31.marts 2019 21:05
4 11 Atbildēt

Kas par mulkibam,Krima jau sen 5 gadus ir KF sastava.

Interneta izdevums Autocentre.ua raksta....Ko vins tur var rakstit.

Jura 2.aprīlis 2019 14:13
1 0 Atbildēt

Ukrainas autoziņu portāls publicēja ziņu par atrastu auto Krimā - kāds skandāls!

Pusstundas norma izpildīta?

Traki šiem toļļiem - pat ja rakstā nekas nav minēts par Krimas de jure piederību Ukrainai, ir jāsameklē par ko sašust, pie reizes atgādinot, ka Krima "likumīgi" pieder KF.

Bet jāatzīst, efektīvi strādājat.. visamz algu par velti nemaksā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti