Policijas reids uz Vācijas - Polijas robežas (+ VIDEO) 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

iAuto | 7.aprīlis 2019 9:54

Marta vidū 3000 vācu policistu un muitas darbinieku tika norīkoti uz Vācijas-Polijas robežu, kur vairāk nekā divu diennakšu laikā veica apjomīgas kontroles, apturot un pārbaudot ikvienu aizdomīgu automobili.

Automašīnas, dažādas preces, narkotikas - "Spiegel.tv" reportieri, kas piedalījās reidā ziņo, ka labi organizētas noziedznieku bandas no Austrumeiropas regulāri “ciemojas” Vācijā un izved milzīgu daudzumu zagtu preču. Reida laikā tika aizturēti vairāki transportlīdzekļi, kas veda preces bez dokumentiem, identificētas vairākas personas, kas bija lietojušas narkotikas, atklāti pārkāpumi kravas automašīnu šoferu atpūtas grafikos un, acīmredzot, zagts Mercedes, ko neaizturēja pat iepriekš izliktās dzelkšņu ķēdes.

Viens no ienesīgākajiem rūpaliem ir “fūres”, kas bieži vien ved dārgas preces vairāku simtu tūkstošu vērtībā. Kā pastāsta policijas pārstāvis, zagļi izstrādājuši īpašu taktiku: daži bandas locekļi dodas izlūkos un, izmantojot nelielu izgriezumu kravu nosedzošajā brezentā, izpēta, cik vērtīgas preces atrodas iekšpusē. Šim nolūkam pat tiek pielāgoti nelieli furgoni ar guļamkabīni (sk.attēlus), kas piebrauc pie cieši pie fūres. Informācija tiek nodota citiem bandas locekļiem, kas izmanto lielākus furgonus ar sānos iebūvētām durvīm. Saskaņā ar policija datiem, šādā veidā vien ik gadu tiek nodarīti zaudējumi 1,5 miljardu eiro apjomā.

Video beigās redzama policijas operācija, kurā aiztur zagļu bandas locekļus Polijā, kādā pierobežas pilsētiņā, kur noziedznieki bija ierīkojuši savu atbalsta punktu un nozagto preču noliktavu, kurā varēja “iegādāties visu, ko sirds vēlas”.  Tika aizturēti 10 bandas locekļi un konfiscētas preces aptuveni 100 000 eiro vērtībā.

 
Visi komentāri
 
650 10.aprīlis 2019 12:38
0 0 Atbildēt

Tā kristālu rūpnīca, kas tur izstiepusies kilometra garumā, acīmredzami vairs nespēj atrast savai produkcijai kādu daudzmaz jēdzīgu pielietojumu. Labs variants būtu ar to horizontāli izrotāt g-pārejas un tiltu remontzonas. Cerams, ka mūsu vietējie par nanosfērām atbildīgie jau spicē ausis un sākuši apzināt iespējas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti