Pirmais Aston Martin ar bateriju (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.aprīlis 2019 10:15

Šanhajas autoizstādē prezentēts pirmais pilnībā elektriskais Aston Martin modelis. Tas ir liftbeks Rapide E, kas ieguvis divus elektromotorus ar kopējo jaudu 610 Zs.

Rapide E ir diezgan neparasts akumulatoru novietojums – viens bloks izvietots motortelpā, kur benzīna modifikācijai iebūvēts V12 agregāts, bet otrs bloks atrodas degvielas tvertnes vietā. 65 kilovatstundu kapacitāte nodrošina 322 km bez atkārtotas uzlādes, bet divi elektromotori, kuru kopējā jauda 610 Zs (950 Nm) nodrošina maksimālo ātrumu 250 km/h, pirmajam simtam patērējot vien četras sekundes.

Elektriskā Rapide salonā iebūvēts 10 collu ciparu mērinstrumentu panelis, kas ļauj kontrolēt enerģijas izlietojumu un rekuperācijas sistēmas darbību. Vadītāja rīcībā ir trīs braukšanas režīmi (GT, Sport un Sport +), bet mobilā tālruņa lietotne palīdzēs atrast automašīnu stāvvietā, kā arī sinhronizēt iepriekš ievadīto maršrutu ar automobiļa borta navigāciju. 

Aston Martin Rapide E tiks ražots kompānijas jaunajā Saint Athan rūpnīcā, kas plāno izgatavot kopumā 155 elektriskā liftbeka eksemplārus. 

 
Visi komentāri
 
Krotow 17.aprīlis 2019 20:17
0 0 Atbildēt

Tad jau nākamajā Džeimsa Bonda filmā galveno varoni apturēs ar kādu EMP stroķi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti