Krievu miljardieris atzīst, ka ASV sankciju dēļ varētu nākties likvidēt autoražotāju GAZ 18

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 17.aprīlis 2019 11:09

Krievu miljardieris Oļegs Deripaska paziņojis, ka gadījumā, ja ASV neatcels pret viņu un viņa vadīto autobūves uzņēmumu GAZ noteiktās sankcijas, autoražotājs līdz vasarai varētu būt spiests pārtraukt darbību.

"4.jūlijs burtiski ir pēdējā diena, kad varētu darboties šī ražotne," Deripaska sacīja žurnālistiem, kas otrdien bija ieradušies vizītē GAZ rūpnīcā Ņižņijnovgorodā.

Ja ražotne pēc 4.jūlija nespēs atgriezties pie normālas darbības, tad nav cerības, ka tā izdzīvos, norādīja Deripaska.

Šajā datumā pilnībā spēkā stājas ASV noteiktās sankcijas.

Deripaska ir starp vairākiem Kremlim pietuvinātiem oligarhiem, kam ASV piemērojušas sankcijas saistībā ar aizdomām, ka Krievija ietekmējusi 2016.gadā ASV notikušās prezidenta vēlēšanas. Sankcijas noteiktas arī pret Deripaskam piederošiem uzņēmumiem.

Janvārī ASV atcēla sankcijas alumīnija ražošanas uzņēmumam "RusAl" un kompānijām "EN+ Group Plc" un "EuroSibEnergo JSC" pēc tam, kad Deripaska atteicās no to kontroles. Taču viņš joprojām kontrolē GAZ, kas 13 dažādās rūpnīcās nodarbina 40 000 cilvēku.

Deripaska skaidro, ka viņš devis mājienus par vēlmi atteikties no GAZ kontroles, taču ASV varasiestādes uz to nav reaģējušas.

Viņš norāda, ka sankciju dēļ GAZ pērn cietis vērienīgus zaudējumus un tās negatīvi ietekmē arī uzņēmuma sadarbību ar rietumvalstu kompānijām.

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 17.aprīlis 2019 18:45
14 3 Atbildēt

Krievu militārā tehnika vairs nevienam nav vajadzīga.

Ir tāds teiciens - "krievu tanku vēl neviens banāns nav pārsitis". Tāpēc tos sūdus pērk tikai valkstis, kuras plāno karot pret puišiem bruņotiem ar banāniem un mietiem. Bet tādu kļūst aizvien mazāk.

Pat lielākie Krievu kara tehnikas pircēji - Irāna, Pakistāna, Indija vairs ne tikai samazina pirkšanas apjomus, bet pat uzteic jau parakstītus līgumus.

Galvenais iemesls - atpalicība un kvalitātes trūkums. Maz kam vajag tūnētas 60.-to gadu tehnoloģijas.

Atcerēsimies Ķīnu. Ķīna savā laikā bija aktīvs krivijas militārā aprīkojuma pircējs. Nopirka pat 2 lidmašīnu bāzeskuģus Kriviem palika 1). Bet ko viņi izdarīja? Izjauca un uzbūvēja labāk. Tagad jau ir lielu soli priekšā.

...

Un kā kremlis var neļaut bankrotēt, ja nav komponenšu? Vienīgais, ko var izdarīt - atkal kaut ko atdot Ķīniešiem ( Baikāla ezers atdots, meži atdoti, vienas zelta raktuves atdotas, sala atdota, viens gabals zemes arī atdots), tādā veidā cerot, ka Ķīnieši nolems glābt. Otrs variants - ir pludināt tajā sūdā naudu, maksāt algas, bet neko neražot. Un cerēt, ka sankcijas tiks atceltas.

Tikai divi varianti.

viencexperc 17.aprīlis 2019 19:08
6 2 Atbildēt

Iet runa par to, ka sankcijas.

Runājot par kompāniju GAZ, interesanti fakti:

1) Gaz rūpnīcās tiek ražoti Mersedess Sprinteri, kas domāti zekauskajām valstīm

2) Gaz rūpnīcās ražoja VW automašīnas - Škoda octavia, VW yetti, Škoda Yetti

3) Tavs minētais Next plānojās iet uz eksportu - Poliju, Turciju un Vāciju. Tas plānojās kā viens no noieta tirgiem.

...

GAZ ir ļoti saistīts ar Eiropas naudiņu. Un ja tur sāk piegriezts eksports, imports, ja sankcijas neļaj piegādāt jaunas ražošanas līnijas, kaut kādus moduļus, nākas atgriezties pie 60.to gadu tehnoloģijām. Bet tās nepārsteidz pat pašus krievus....vairs nē.

Zemesgramata 17.aprīlis 2019 11:43
3 2 Atbildēt

Kremlis neļaus bankrotēt. Galu galā, gaz būvē arī militāro tehniku, ar kuru savaldīt brāļu tautas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO) 3

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 

35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu 8

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas. Lasīt vairāk

 

Kas īsti notika? - uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos (PAPILDINĀTS 17.00) 11

Sestdien, 4.maijā, uz Tallinas šosejas pie Ādažiem avārijas nosēšanos veikušo lidmašīnu pilotēja instruktors, kurš kopā ar pasažieri bija devies privātā lidojumā, noskaidroja aģentūra LETA. Lasīt vairāk

 

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 37

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti