Land Rover modernizējis krosoveru Discovery Sport (+ VIDEO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 23.maijs 2019 7:50

Discovery Sport nomainījis platformu un līdztekus konvencionālajam dzinējam ieguvis arī hibrīdiekārtas.

Land Rover Discovery Sport turpmāk izmantos to pašu platformu, ko Range Rover Evoque - Premium Transverse Architecture (PTA). Krosovers ieguvis modernizētu deviņu pakāpju ZF automātisko pārnesumkārbu, bet 4x4 versijas būs komplektētas ar Terrain-Response-2 sistēmu un četrām braukšanas programmām jau sērijveidā. Piektais ir Auto režīms, kas iestatījumus izvēlas pats. Versijās ar Adaptive Dynamics balstiekārtu pieejams vēl viens režīms – Dynamic. Transmisija var sadalīt griezes momentu starp asīm (Active Driveline) un atslēgt padevi aizmugurei patstāvīga ātruma režīmā (Driveline Disconnect).  

Modernizētajam Discovery Sport uzlabota virsbūves izturība pret vērpi, samazināts trokšņu līmenis salonā un vibrācijas, veiktas izmaiņas konstrukcijā, kas pasažierus labāk aizsargās avārijas gadījumā. Discovery Sport salonā grozāmās režīmu izvēles pogas vietā tagad elektroniskā pārnesumkārbas svira, modernizēta Touch Pro multimediju iekārta ar 10,25 collu ekrānu, Apple CarPlay un Android Auto atbalstu, bezvadu uzlādes funkcija viedtāltunim un pieeja 4G WiFi.

Bāzes versiju aprīkos ar 150 Zs dīzeļdzinēju, priekšējo riteņu piedziņu un manuālo kārbu, bet pārējās krosovera versijas būs hibridizētas un strādās kombinācijā ar deviņu pakāpju automātu un pilnpiedziņu. Jaunievedums ir Mild Hybrid daļējais hibrīds ar 48V sistēmu un starterģeneratoru, ko varēs komplektēt ar benzīna un dīzeļa dzinējiem ar līdz pat 250 Zs jaudu, ļaujot samazināt degvielas patēriņu līdz pat sešiem procentiem. Plug-in hibrīds, kas akumulatorus ļaus uzlādēt māja apstākļos, parādīsies vēlāk.

Par papildmaksu krosoveru var nokomplektēt ar ciparu mērinstrumentiem, viedo atpakaļskata spoguli, kas var parādīt attēlu no atpakaļskata kameras, virtuālo „caurspīdīgo” motora pārsegu ClearSight Ground View un Smart Settings sistēmu, kas analizē vadītāja ieradumus un jau iepriekš pieskaņo tam dažādus automašīnas iestatījumus.

Drošības sistēmu klāstā ir daudzas mūsdienīgas tehnoloģijas, ieskaitot motora pārsegā iebūvētu gaisa drošības spilvenu gājējiem un uzlabotu piekabes asistentu.

Jaunā Discovery Sport cena sāksies no atzīmes 37 000 eiro. Latvijā jaunais Discovery Sport kļūs pieejams rudenī.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
Damn 23.maijs 2019 10:44
0 0 Atbildēt

Jaunā Discovery Sport cena sāksies no atzīmes 37 000 eiro.

----------------------------------------------------------

Pliks, nemotors, priekšpiedziņa?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti