Uzstādīts pats lēnākais Nirburgringas rekords

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 2.jūnijs 2019 11:44

Kompānija Grand Prix Events, kas rīko Track Days superauto īpašniekiem, noorganizējusi rekordbraucienu pa Nirburgringas trasi ar motorikšu jeb tuk-tuku, kas ieies vēsturē, kā pats lēnākais ātruma rekords.

Motorikšu vadīja autosportists no Vācijas, bet kopā ar viņu transportlīdzeklī atradās uzņēmuma Grand Prix vadītāji  Peters Ternstrēms un Bjorns Lagerkrancs. 20,6 km garo trasi tuk-tuks pieveica 31 minūtē un 49,41 sekundē, tas ir – ar vidējo ātrumu 39,26 km stundā.   

Salīdzinājumam minēsim, ka 84 Zs jaudīgais Smart ForTwo „Ziemeļu cilpu” pieveic aptuveni 12 minūšu laikā, 106 Zs jaudīgā Lada Kalina Sport – nedaudz vairāk kā 10 minūtēs, ātrākais priekšējo riteņu piedziņas automobilis – 300 Zs Renault Megane RS Trophy-R - 7 minūtēs un 40,1 sekundē, bet ar V12 motoru apgādātajam Lamborghini Aventador LP770-4 SVJ pietiek ar 6 minūtēm un 44,97 sekundēm.

Tuk-tuks ir populārs transporta veids Dienvidaustrumāzijā. Arī Nirburgringas rekordists nāk no turienes: tas ir japāņu kompānijas Daihatsu 1988.gada ražojums, kas nopirkts Bangkokā un pagājušajā gadā piereģistrēts Zviedrijā kā tricikls. Braucamrīks sver 390 kg, bet par dzinējspēku kalpo divcilindru motors, kas attīsta 23 Zs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti