Uzticamības reitings – korejieši augstāk par vāciešiem 15

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.jūnijs 2019 11:06

ASV aģentūra J.D.Power publicējusi kompāniju sarakstu, kas ražo uzticamākos un kvalitatīvākos automobiļus. Rezultāti izrādījušies visai negaidīti.

Parasti augstākā kvalitāte tiek gaidīta no vāciešiem, taču šoreiz ir citādi – slavenais vācu trijnieks - Mercedes, Audi un BMW – ierindojies saraksta apakšgalā.

J.D.Power reitings sastādīts, ņemot vērā īpašnieku sūdzības pirmajos trīs ekspluatācijas mēnešos un vismazāk iebildumu pircējam bijis par korejiešiem. Konkrēti, par Hyundai piederošo marku Genesis sūdzējušies visretāk – uz 100 automobiļiem fiksētas vien 63 problēmas. Otro vietu ieņem Kia (70), bet trešo Hyundai (71). Korejiešiem seko amerikāņu markas Ford (83), Lincoln (84) un Chevrolet (85), sestajā atrodas Nissan (86), bet septītā, astotā un devītā pozīcija Dodge,  Lexus un Toyota (visiem 90). Pirmo desmitnieku noslēdz Buick (92).

Visām nosauktajām markām rezultāts augstāks, nekā vidējais rādītājs – 93 konstatētas problēmas uz 100 automobiļiem.

Vācu ražotāji: Mercedes, Porsche, BMW, Audi un Volkswagen atrodami saraksta vidū un tuvāk beigām, attiecīgi 13, 14, 19, 21 un 26.vieta, bet viszemāko novērtējumu ieguvuši britu Land Rover un Jaguar (30.un 31.vieta).

J.D.Power eksperts Deivs Sardžents skaidro, ka problēmas, ar kurām saskaras jauno auto īpašnieki var sadalīt vairākās kategorijās. Vienām ir lokāls raksturs, piemēram, kāda luktura defekts, citas saistītas ar multimediju sistēmas balss vadību, bet vēl ir vadītāji, kas pārvērtē pusautonomo braukšanas sistēmu iespējas.  Eksperts atzīmē, ka stāvoklis uzlabojas un kopumā sūdzību skaits par jauniem automobiļiem pēdējo desmit gadu laikā ir samazinājies par 14%.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
as 21.jūnijs 2019 12:01
7 3 Atbildēt

Man vienmēr šādu aptauju rezultātā rodas jautājums: kā tiek ievākti dati? Kur tiek sakrātas un uzskaitītas sūdzības - dīleru salonos vai aptaujas veicēju blociņos?

650 21.jūnijs 2019 12:58
7 3 Atbildēt

Jaunākie p-ētījumi liecina,ka vismazāk pretenziju pret atejaspapīra kvalitāti ir tiem,kuri to nelieto principā.

Avtovaz 21.jūnijs 2019 13:31
5 3 Atbildēt

Vismazāk problēmu ir ar LADA, jo ASV nav reģistrēta neviena sūdzība par lada! Ja ir, tad lūdzu pierādījumus galdā!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 3

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 12

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti