Mitsubishi plāno atjaunot Lancer Evolution, taču – ar Renault motoru 4

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 28.jūnijs 2019 12:18

Japānas autobūves kompānija Mitsubishi plāno atjaunot sportiskā sedana Lancer Evolution ražošanu. Tas būtu jauns modelis, ko aprīkotu ar Renault ražojuma motoru.

Mitsubishi vēlas atgriezt dzīvē savulaik populāro sedanu Lancer Evolution. Žurnālistiem izdevies uzzināt, ka pilnpiedziņas automašīnu komplektēs ar spēka agregātu, kas izstrādāts uz Renault Megane RS jaunākā modeļa bāzes. Megane RS, kas ir Nirburgringas trases rekorda turētājs priekšpiedziņas automobiļiem, aprīkots ar 300 Zs (400 Nm) 1,8 litru turbomotoru, bet Mitsubishi sedanam tiks piešķirts modernizēts agregāts ar 48 voltu elektrosistēmu, divu litru darba tilpumu, elektrisko turbīnu, kas palīdzēs attīstīt 345 Zs un 433 Nm.  Motors darbosies pārī ar septiņu pakāpju robotizēto divsajūgu pārnesumkārbu un pilnveidotu S-AWC pilnpiedziņas sistēmu.

Mitsubishi Lancer Evolution ražošana sākās 1992.gadā, bet tirgu tas atstāja 2016.gadā, esot savā desmitajā paaudzē. Sākumā kompānija pat neplānoja modeļa pēcteci, plānojot to aizstāt ar elektrisku krosoveru, taču tagad situācija mainījusies. Tiesa, līdz jaunais modelis nonāks tirgū var paiet trīs vai pat četri gadi.

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 28.jūnijs 2019 14:22
4 5 Atbildēt

Mitsubishi ir liela korporācija, kas ražo visu ko, ne tikai auto. Un pat ne tikai ražo. Viņiem ir karjeri,telkomunikācijas, finanses, transporta pārvadājumi utt.

Nav brīnums, ka viņi neieciklējas kaut kādu savu motoru ražošanā.

N 28.jūnijs 2019 13:03
3 4 Atbildēt

Saprata, ka normālu sportisku elektrisko neuzbūvēt tuvākajos desmit gados.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti