Tam vajadzēja 8 gadus – pasaules ātrāko auto beidzot sāk ražot (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 29.jūnijs 2019 6:33

Amerikāņu kompānija SSC North America uzsākusi pasaules potenciāli ātrākā automobiļa ražošanu. Tas noticis astoņus gadus pēc tam, kad tika paziņots par projekta startu.

2011.gadā SSC North Amerika parādīja pirmo SSC Tuatara prototipu, pavēstot, ka drīzumā tiks radīts sērijveida modelis, kas kļūs par ātrāko automobili pasaulē, pārspējot Bugatti Veyron. Sākotnēji bija plānots, ka aizokeāna varenauto iegūs 6,9 litru V8 motoru un divus turbokompresorus, taču jaunākā informācija liecina, ka sērijveida modelis komplektēts ar oriģinālu 5,9 litru V8, kam ir šķidruma starpdzesētāji un iesmidzināšanas sistēma ar divām sprauslām uz cilindru.

SSC Tuatara motors attīsta 1350 Zs, ja tiek izmantots benzīns un 1750 Zs, ja tvertnē iepildīts E85 benzīna-etanola maisījums. Kombinācijā ar CIMA septiņu ātrumu automatizēto transmisiju, kas pārnesumus maina mazāk nekā 100 milisekundēs, amerikāņu supermašīna 100 km/h sasniedz 2,5 sekundēs, ceturtdaļjūdzi pieveic 9,75 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 300 jūdzes stundā vai 483 kilometri stundā.

Lielāko daļa darbu, kas saistīti ar mašīnas ražošanu, SSC North America paveic savā ražotnē, tostarp izgatavo oglekļa šķiedras monokoku, šasijas un korpusa elementus. Tuatara masa ir tikai 1247 kilogrami, kas ir par 383 kilogramiem mazāk nekā Lamborghini Aventador SVJ.

SSC North America paziņojis, ka pirmo eksemplāru klientam nosūtīs 2019.gada trešajā ceturksnī, līdz ar to noņemot visus šķēršļus, kas liedz tam cīnīties par pasaulē ātrākā sērijveida auto titulu, šoreiz metot izaicinājumu zviedru Koenigsegg Agera RS.

 

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rainers 29.jūnijs 2019 8:58
3 0 Atbildēt

hmm, bet vai tas būs ātrāks par koenigsegg jesko? ????

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti