"Volkswagen" beidz automobiļu "Beetle" ražošanu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 11.jūlijs 2019 11:55

Vācijas autobūves uzņēmums "Volkswagen" trešdien Meksikas rūpnīcā sāka pēdējā "vabolītes" formas automobiļu modeļa ražošanu, tādējādi noslēdzot šīs slavenās automašīnas ēru.

"Volkswagen" jau pērn paziņoja, ka šogad tiks pārtraukta automobiļu "Beetle" ražošana.

""Beetle" zaudēšana pēc trīs paaudzēm un gandrīz septiņām desmitgadēm varētu izraisīt dažādas emocijas," norādīja "Volkswagen" vadītājs Meksikā Štefens Reihe.

Modelis "Beetle Final Edition", kas tiks izlaists vien 65 eksemplāros, tiks pārdots Meksikā, tā bāzes cenai veidojot 21 000 dolāru (18 720 eiro). Katrā automobilī tiks izvietota piemiņas plāksnīte ar tā sērijas numuru.

"Vabolīšu" debija ASV notika pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, un tās popularizēja Disneja kinostudijas 1968.gada filma "The Love Bug" ("Mīlas vabolīte").

To pārdošana ASV tika pārtraukta 1979.gadā, bet šo automobiļu ražošana turpinājās Meksikā un Brazīlijā. "Volkswagen" 1997.gadā ASV sāka ražot "jauno vabolīti" ("New Beetle").

"Vabolītes" pirmsākumi tomēr saistās ar nacionālsociālistu varas laiku Vācijā, kad autobūves inženieris Ferdinands Porše izstrādāja šo automobili ar Ādolfa Hitlera atbalstu.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
balands 14.jūlijs 2019 13:55
0 0 Atbildēt

Un tā katru jaunu gadu.Atceros,jo esmu komentējis.Blēņas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti