"Tesla" otro ceturksni noslēgusi ar lielākiem zaudējumiem nekā prognozēts 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.jūlijs 2019 10:17

Automašīnu ar elektrisko dzinēju ražotājs "Tesla" informējis investorus, ka otrajā ceturksnī kompānija strādājusi ar zaudējumiem, kas pārsniedz iepriekš analītiķu prognozētos.

Pēc paziņojuma strauji kritās ASV kompānijas akcijas cena. Analītiķi bija gaidījuši paziņojumu par zaudējumiem, tomēr tie pārsniedz prognozes.

"Tesla" zaudējumi aprīlī-jūnijā sasniedza 408 miljonus ASV dolāru (366 miljonus eiro), tostarp 117 miljoni ASV dolāru saistīti ar restrukturizāciju un citām izmaksām, lasāms kompānijas vēstulē akcionāriem.

Vienlaikus "Tesla", kuru vada pretrunīgi vērtētais tehnoloģiju uzņēmējs Īlons Masks, otrajā ceturksnī piegādāja rekorddaudz automobiļu - 95 356. Arī saražoto spēkratu skaits sasniedzis jaunu ceturkšņa rekordu - 87 048.

"Tesla" rekordus raksturoja kā "nozīmīgu pagrieziena punktu, jo tas parāda straujo progresu globālās loģistikas un piegāžu darbības pārvaldību, kad apjoms ir lielāks".

Piegāžu un saražoto spēkratu skaita kāpums lielā mērā saistāms ar "Model 3" panākumiem. Šis modelis ir pirmais, ko "Tesla" piedāvā masu tirgū, tādēļ tā cena ir pieejamāka. Ar to "Tesla" mēģina palielināt ieņēmumus, lai atmaksātu investoriem un ieguldītu jaunu elektromobiļu attīstībā.

Autoražotājs apliecināja, ka joprojām plāno līdz gada beigām sākt "Model 3" ražošanu Ķīnā, bet ASV Kalifornijas štata Fremontā nākamgad sāks ražot "Model Y", kas arī paredzēts masu tirgum un papildu komplektācijā būs pieejams kā automašīna ar septiņām sēdvietām.

"Tesla" arī norādīja, ka ir reāli sasniegt šim gadam noteikto mērķi - 360-400 tūkstoši piegādātu automobiļu.

 
Visi komentāri
 
autoparts777 28.jūlijs 2019 12:39
0 0 Atbildēt

Savrīgākais ko ir panācis Tesla, ir tas ka lielie ražotāji iesaistā šajā elektro auto spēlē. Jo ASV naudīgi cilvēki labprātāk izvēlas nevis Audi A8, BMW7, Mercedes Sclass, bet Tesla S vai X.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti