Nepilni 20 000 eiro – jaunā Opel Astra kļūst pieejama pasūtīšanai (+ FOTO) 17

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.augusts 2019 19:30

Vācijas autobūves kompānija Opel uzsākusi pasūtījumu pieņemšanu no klientiem, kas vēlas iegādāties modernizēto Astra – Volkswagen Golf konkurentu, kas savu oficiālo pirmizrādi svinēs Frankfurtes autoizstādē septembrī.

Opel kompaktklases modelis nedaudz atsvaidzinājis izskatu, noslīpējis aerodinamiku un pats galvenais – ticis pie pašu konstruētiem motoriem, kas pārklāj jaudas diapazonu 110-145 Zs robežās un jau tagad atbilst Euro 6 atgāzu normatīviem.

Modernizētā Astra pieejama kā piecdurvju hečbeks (no 19 990 eiro) un Sports Tourer (no 20 990 eiro) universāls. Pircējs varēs izvēlēties aprīkojuma versijas Edition, GS Line, Elegance, Ultimate un īpašo modeli „120 Jahre“ (120 gadi). Pieci no kopumā septiņiem Astra spēka agregātiem atbilst CO2 izmešiem, kas mazāki par 100 gramiem uz vienu kilometru. Jāuzteic arī aerodinamikas speciālisti – 0,26 hečbekam, 0,25 universālam (labākais rādītājs segmentā).

Pretēji jaunajiem modeļiem, kas motorus izstrādājuši sadarbībā ar PSA koncernu, Astra motori izstrādāti un uzlaboti pašu kompānijā. Visi agregāti jau tagad atbilst Euro 6 normatīviem, kas stāsies spēkā no 2021.gada 1.janvāra. Modernizācijas gaitā tie padarīti krietni ekonomiskāki un pēc WLTP cikla patērē 5,2 – 5,8 (benzīns) litrus un 4,4 – 5,2 (dīzelis) litrus. Pirms modernizācijas šie rādītāji bija attiecīgi 5,6 – 6,6 un 4,8 – 5,4 litri. Atkarībā no versijas motorus var kombinēt ar 6MT, CVT variatoru vai jauno 9AT.

Modernizētais modelis ieguvis jaunus amortizatorus, jauno priekšējo kameru, kas atpazīst arī gājējus, jaunu, augstākas kvalitātes atpakaļskata kameru, multimedijus ar līdz pat 8 collu lielu ekrānu un navigāciju ar tiešsaistes braukšanas norādēm. Jaunums ir digitālais spidometrs, uzlabota E-Call palīdzības izsaukšanas sistēma, Apple Car-Play un Android Auto atbalsts. Komplektu papildina bezvadu uzlādes niša viedtālrunim un par piemaksu pieejamā Bose audio sistēma ar septiņiem skaļruņiem un sabvūferi.

Opel Astra šī ir pēdējā modernizācija pirms jaunā modeļa, kas no 2021.gada tiks ražots Riselsheimā, taču taps uz partnera PSA platformas

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Laaciz 22.augusts 2019 8:04
10 1 Atbildēt

Pag, pag, pag... 20k EUR bāzē par Astra? Es ticu, ka varētu būt OK auto, bet 20k? Tad bāzei jābūt no ļoti labi aprīkotai.

Zvērs 21.augusts 2019 20:32
8 0 Atbildēt

Vai man vienīgajam šķiet - ka dizains ir solis atpakaļ?

HE 21.augusts 2019 20:36
3 0 Atbildēt

Das ist PSA

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti