Tikai viena uzlāde - elektriskais Mini ierodas Frankfurtē saviem spēkiem 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 14.septembris 2019 11:06

Mini Cooper SE, britu kompānijas 60 gadu vēsturē pirmais pilnībā elektriskais sērijveida modelis, Frankfurtes autoizstādē ieradies saviem spēkiem, nobraucot 400 km no Minhenes.

Mini Cooper SE pierādījis, ka ir pilnībā piemērots arī garākiem pārbraucieniem ikdienas satiksmē. Automašīna ar projektu vadītāju Elenu Ēderu pie stūres, nobraukusi 400 km no Minhenes līdz Frankfurtes autoizstādei, pa ceļam tikai vienu reizi uzlādējot akumulatoru. Cooper 32,6 kWh akumulators var nodrošināt gaitas rezervi 235-270 km, tādēļ tika izmantota navigācijas iekārtas ieteiktā apstāšanās vieta autobāņa A3 atpūtas zonā, kur 35 minūšu laikā baterijas tika uzlādētas līdz 80 procentiem. Atlikušais ceļa gabals tika veikts bez apstāšanās un, lai arī maksimālie 150 km/h, ko nodrošina 184 Zs elektromotors netika sasniegti, enerģija netika taupīta tad, kad tas bija vajadzīgs (apdzenot).  

Mini Cooper SE tika prezentēts šā gada jūlijā. Hečbeks apgādāts ar spēka iekārtu no BMW i3S. Tā apvieno 184 Zs (270 Nm) jaudīgu elektromotoru un 32,6 kWh akumulatoru un var nodrošināt Mini hečbekam maksimālo ātrumu 150 km/h, kamēr paātrinājums līdz simtam aizņems 7,3 sekundes. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru Cooper SE var nobraukt 235-270 km, bet uzlāde ar 11 kW iekārtu aizņems 3,5 stundas. Lai uzlādētu akumulatoru par 80% pie ātrās uzlādes stacijas pietiks pakavēties 35 minūtes. 

Elektriskais Mini gandrīz pilnībā kopē parastā Mini Cooper S izskatu – savādāks ir tikai radiatora režģis, kas ir bez dzesēšanas atverēm un abi bamperi, kas ir nedaudz platāki. Cooper SE klīrenss ir 18 mm augstāks, spoguļiem piešķirta aerodinamiska forma, bet salonā mehāniskās stāvbremzes vietā ieviests mehānisms ar elektronisko pievadu.

Vadītāja rīcībā ciparu mērinstrumenti ar 5,5 collu displeju, multimediju komplekss ar 6,5 vai 8,8 collu ekrānu, bezvadu uzlādes funkcija viedtālrunim, kruīzkontrole, braukšanas režīmu izvēle ar četriem iestatījumiem, divzonu klimatkontrole, navigācija un diožu lukturi.

Mini Cooper SE cena Lielbritānijā būs vismaz 24 400 mārciņu (27 100 eiro), bet visdāsnāk aprīkotais variants maksās vismaz 30 400 mārciņu (33 800 eiro).

 

 

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 14.septembris 2019 11:58
3 1 Atbildēt

Vecu bābu auto!

HE 15.septembris 2019 8:14
2 0 Atbildēt

Ar šitiem gejiem patīk braukt.

Kanibaals 16.septembris 2019 8:43
1 0 Atbildēt

Vispār jau divas uzlādes. Neviens tak benzīnauto neteiktu ka atbrauca ar vienu bāku ja pildijās pa ceļam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti