5,90 m garš, 210 km/h ātrs un nebaidās ložu - Tesla parāda pikapu Cybertruck (+ VIDEO) 21

 
iAuto | 22.novembris 2019 11:08

Tesla vadītājs Īlons Masks iepazīstinājis ar pikapu Cybertruck – ļoti neparasta izskata transportlīdzekli, kas apveltīts ar iespaidīgu dinamiku un aizsardzību no lodēm.

Tesla elektriskās piedziņas pikaps ieguvis ļoti neparasta izskata virsbūvi, kas izgatavota no SpaceX raķešu būvei paredzētiem materiāliem, bet konstrukcijas pamatā ir “eksoskelets” no augstas izturības nerūsējošā tērauda, kas var izturēt 9 mm ložu trāpījumus. Pikapam izmantoti īpaši izturīgie Tesla Armor Glass stikli, kas izrādās, nemaz tik izturīgi nav, jo prezentācijas laikā neizturēja pārbaudi ar metāla lodi un tika neplānoti izsisti (skati video).

 1588 kg smagais Cybertruck ir gandrīz 5,90 m garš, 1,90 m plats un 2,03 m augsts, apveltīts ar 1,60 tonnu kravnesību un atkarībā no versijas var vilkt 3,4 līdz 6,4 tonnu smagu piekabi. Pikapa salonam ir 3+3 sēdvietu konfigurācija, bet kravas kastes ietilpība ir 2,8 kubikmetri. Jāpiebilst, ka arī klīrenss ir vairāk nekā iespaidīgs - 40 cm, kas Cybertruck ļaus droši izmantot pat visai nopietnos bezceļos. 

Zināms, ka Cybertruck bāzes modelis būs aprīkots ar vienu elektromotoru, kas 100 km/h ļaus sasniegt 6,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 177 km/h. Ar vienu uzlādi šī versija varēs nobraukt līdz 400 km un ASV tirgū maksās 39 900 dolāru. Pilnpiedziņas Cybertruck būs aprīkots ar diviem elektromotoriem, 100 km/h sasniegs 4,5 sekundēs un maksimālais ātrums būs 193 km/h. Ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem šis variants spēs nobraukt 480 km, bet tirgū tā cena sāksies no atzīmes 49 900 dolāru. Visjaudīgākā pikapa versija būs aprīkota ar vienu elektromotoru pie priekšējās ass un diviem pie aizmugures ass, līdz simtam paātrināsies nepilnās trīs sekundēs, bet maksimālais ātrums sasniegs 209 km/h. Topversijas gaitas rezerve pārsniegs 800 km, bet cena būs 69 900 dolāru.

Pikapa interjers veidots Tesla piemītošajā minimālisma stilā: ar vienkāršu plauktu priekšējā paneļa vietā un vertikāli novietotu planšeti centrā, ko izmantos, lai pārvaldītu visas nepieciešamās funkcijas. Tāpat kā citi Tesla modeļi, arī pikaps iegūs autonomās braukšanas tehnoloģiju.

Tesla jau atklājusi pieteikšanos pikapa iegādei, taču piegādes klientiem sāksies labākajā gadījumā 2020.gada beigās.  

Foto: Ekrānbilde

Foto: Publicitātes attēls

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Laaciz 22.novembris 2019 13:11
12 10 Atbildēt

Šis ir kaut nu drausmīgi neglīts. Multipla uz Aztek jau sāk likties baigi pievilcīgi

Cerams būšu jau atstiepis līdz brīdim, kad šie bezgaumības kalngali brauks pa ielām.

ārprāts 22.novembris 2019 11:22
7 1 Atbildēt

par izskatu - šoks, par stikliem - priekš kam tas?

viencexperc 22.novembris 2019 17:00
6 1 Atbildēt

Skauģiem svarīgi piesieties pie dizaina. Bet, tas, ka pikaps no nerūsējošā tērauda, 2.9 sekundēs līdz simtam, ar klīrensu līdz 40 cm, un adaptīvu, neviens tīšuprāt nepiemin.

Man liekas, ka gandrīz ideāla mašīna ja pirkt versiju par 70 000 usd.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti