Ceturtās paaudzes Škoda Octavia uz konveijera

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 29.novembris 2019 19:26

Mlada Boļeslavas rūpnīcā uzsākta ceturtās paaudzes Škoda Octavia ražošana, kas sākumā pie pircējiem dosies universāla modifikācijā, vēlāk kā liftbeks un pirmoreiz – arī kā hibrīda modelis.

Jaunās paaudzes universāls nedaudz pieaudzis izmēros un tagad ir 4689 mm (+22 mm) garš un 1829 mm (+15 mm) plats, bet riteņu bāze palikusi tā pati (2,69 m). 

Octavia liftbeka bagāžas nodalījuma ietilpība pieaugusi par 10 litriem (tagad 610), bet universālam – par 30 litriem (tagad 640). Universāla maksimālā ietilpība ir 1700 litri, kas gan par 30 l mazāk nekā trešās paaudzes modelim.

Uz vizuālajām atšķirībām ar iepriekšējo modeli norāda savādāki bamperi, radiatora reste un priekšējie lukturi, kas atkal apvienoti vienā kopējā blokā. Aizmugures lukturi zaudējuši agrāko četrkantīgo formu, dodot vietu izstieptiem, divdaļīgiem lukturiem, bet Škoda logotipa vietā tiek izmantots no burtiem veidots kompānijas nosaukums.

Plašāk kļuvušajā salonā tehniskais pildījums aizgūts no Golf 8 – Škoda ir tāds pats 10,25 collu mērinstrumentu un multimediju ekrāns, projekcijas displejs, panorāmas jumta sensorvadība un robotizētās pārnesumkārbas selektors. Tāpat kā Golf, arī Škoda multimediji saprot balss vadību un prot pieslēgties internetam. Atšķirībā no vācu ražojuma, čehi atstājuši astoņu fizisko pogu bloku virs centrālajiem ventilācijas izvadiem.

Octavia pirmoreiz pieejamas tādas ekstras kā matricu gaismas, ventilējami priekšējie sēdekļi ar masāžas funkciju, trīszonu klimatkontrole.

Eiropas tirgū Škoda Octavia būs pieejama ar trīs benzīna motoriem, kurus pārstāv litrīgs 110 Zs trīscilindru agregāts, pusotra litra 150 Zs un divu litru 190 Zs četrcilindru dzinēji. Abus mazāk jaudīgos var komplektēt ar 6MK un 7DSG, jaudīgākais pieejams vien kombinācijā ar pilnpiedziņu robotizēto pārnesumkārbu. Dīzeļmotoru izvēlē divlitru turbo dzinējs trīs versijās: 115, 150 un 200 Zs. Būs arī Octavia G-Tec dabasgāzes versija ar 1,5 litru 130 Zs, bet visus benzīna dzinējus varēs pasūtīt arī daļējā hibrīda 48V variantā, kas pēc ražotāja teiktā ļaus ieekonomēt līdz 10% degvielas uz 100 km.

Jaunievedums ir modelis Octavia iV – uzlādējamais hibrīds, kas ar elektrību spēs nobraukt līdz 55 km. šajā gadījumā tiek izmantots 1,4 litru TSI benzīna motors apvienojumā ar elektromotoru un iebūvētu sešpakāpju robotizēto pārnesumkārbu. Tāpa kā Golf, arī Octavia pieejamas divas šādas hibrīdversijas ar attiecīgi 204 un 245 Zs jaudu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti