Līdz 575 Zs stiprs un 300 km/h ātrs - prezentēts modernizētais Jaguar F-Type (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.decembris 2019 10:34

Jaguar oficiāli iepazīstinājis ar F-Type modernizēto modeli, kas savā jaudīgākajā modifikācijā iegūs 575 Zs jaudīgu motoru, varēs sasniegt 300 km/h un būs pieejams kupejas un kabrioleta versijās.

Dizaineri pilnībā pārveidojuši sportiskā modeļa līdzšinējo izskatu, pielīdzinot to atjauninātā XE sedana un F-Pace krosovera vaibstiem. Tagad F-Type izceļas ar iegareniem un nedaudz ieslīpiem priekšējiem lukturiem, jauniem bamperiem un motora pārsegu, citas formas priekšējiem spārniem un lielākām gaisa ieplūdes atverēm. Radiatora režģis un gaisa pievadi vairs nav divdaļīgi, turklāt pēdējos vairs nesedz dekoratīvā reste. Aizmugurei ir pilnībā citas konstrukcijas difuzors, jauna optika un izplūdes sistēmas izvadi. F-Type jaudīgākajai modifikācijai R jau standartā uzstādīti LED-Pixel lukturi, pārējiem tie pieejami par piemaksu.

Salons iepriecinās ar jaunu 12,3 collu ciparu mērinstrumentu paneli, jauniem apdares materiāliem un jaunu multimediju sistēmu, kas atbalsta Apple CarPlay un Android Auto.

Bāzes versija ar aizmugures riteņu piedziņu tiks komplektēta ar divlitru četrcilindru turbomotoru, kas attīsta 300 Zs. Dažos tirgos (tikai ne Eiropā) būs pieejams arī labi zināmais V6 motors ar 380 Zs. Savukārt Eiropas pircējiem sagatavots jauns V8 kompresormotors, kas attīsta 450 Zs un var strādāt gan ar aizmugures, gan pilnpiedziņas versijām. Abos gadījumos ieskrējiens līdz simtam notiks 4,5 sekunžu laikā, bet maksimālais ātrums būs 285 km/h.

Topmodelis F-Type R saņēmis nelielu jaudas piešprici un tagad var lepoties ar 575 Zs (agrāk 550) un 700 Nm (agrāk 680). Rezultātā 100 km/h būs iespējams sasniegt 3,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums tiks elektroniski ierobežots pie atzīmes 300 km/h. Jaudīgākais F-Type jau no rūpnīcas apgādāts ar LED-Pixel lukturiem, pastiprinātu piekari, adaptīvajiem amortizatoriem, pilnpiedziņu un mirdzoši melniem 20 collu desmitspieķu riteņu diskiem. Par piemaksu pieejamas CCM (Carbon Ceramic Matrix) bremzes, kas kopējo konstrukcijas svaru samazinās par 21 kg.

Vēl ekskluzīvāku variantu tīkotājiem tiek piedāvāts First Edition modelis uz R-Dynamic aprīkojuma versijas bāzes. Šāds modelis būs komplektēts ar Exterior Design Pack, melnu jumtu, 20 collu alumīnija riteņu diskiem piecspieķu dizainā, 12 pozīcijās elektriski regulējamiem Windsor Leather Performance sēdekļiem, ādas un alkantara salona apdari.  

Modernizētais Jaguar F-Type tirgū nonāks 2020.gada martā. Pasūtīt divvietīgo sporta auto var jau tagad. Bāzes versija Vācijā maksās vismaz 64 200 eiro (kabriolets 71 200), bet par topmodeli R prasīs vismaz 125 600 eiro (kabriolets 132 100).  

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti