Bentley velta īpašo versiju Paikspīkas rekordam (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 4.decembris 2019 5:42

Bentley laidis klajā modeļa Continental GT īpašo versiju Pikes Peak, kas veltīta leģendārās Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkšu rekordam. Pavisam tiks saražoti vien 15 šādi automobiļi.

Bentley veltījis īpašo modeli rekordam, ko Rīss Millens uzstādīja 2019.gada 30.jūnijā – 19,99 km garo līkumoto ceļu augšup uz Paikspīkas virsotni amerikāņu sacīkšu braucējs ar Bentley Continental GT pieveica 10 minūtēs un 18 sekundēs, uzlabojot savu iepriekšējo rekordu par astoņām sekundēm.

Gadu iepriekš viņš devās tajā pašā maršrutā ar Bentley Bentayga, gandrīz par divām minūtēm pārspējot Pola Dallenbaha ar Range Rover Sport uzstādīto laiku.

Atzīmējot šo rekordu, Bentley laida klajā Bentayga īpašo versiju Pikes Peak, un tieši tāda pati specversija tiks veltīta arī jaunākajam rekordam un modelim Continental GT.

Atpazīt vien 15 eksemplāros solīto versiju varēs pēc Radium by Mulline zaļā virsbūves krāsojuma, ko vietām pārņem mirdzoši melnas krāsas akcenti. Kupejai uzstādīts oglekļa šķiedras aerodinamiskā aprīkojuma komplekts, Acid Green zaļas krāsas bremžu skavas, 22 collu Mulliner Driving Specification riteņu diski ar Pirelli P Zero riepām. Melnā radiatora reste ar balto uzrakstu „100” atgādina, ka rekords uzstādīts Bentley kompānijas 100 jubilejas gadā. Tiesa, šis aksesuārs pircējam tiek piedāvāts par papildmaksu.

Ar alkantaru izdarinātajā salonā par rekordu atgādina priekšējais panelis ar trases shematisko attēlojumu un tās veikšanas laiku (šai grafikai būs pieci dažādi varianti), sēdekļi ar izšūtu simbolisku smailes atveidu, īpašas sliekšņu uzlikas un sportiskā stūre, kas līdzinās tai, ko izmantoja rekordbrauciena automašīnā.

Komplektu papildina Bentley Rotating Display, priekšējie sēdekļi komforta izpildījumā, īpaši grīdas paklājiņi un Bang & Olufsen mūzika.

Motortelpā atrodas W12 6,0 litru agregāts, kas attīsta 635 Zs (900 Nm) un strādā kombinācijā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Šādi komplektēta kupeja 100 km/h sasniedz 3,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 333 km/h.

Īpašā modeļa cenas vēl netiek atklātas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti