Fisker Ocean vēlas konkurēt ar Tesla Model Y (+ FOTO) 4

 

Foto: Ekrānbilde no instagram.com/fiskerinc

iAuto | 16.decembris 2019 5:59

Talantīgā dizainera Henrika Fiskera vadībā izstrādātais elektriskais krosovers debitēs 2020.gada janvārī, Lasvegas CES elektronikas jaunumu izstādē. Fisker cer, ka jaunais modelis varēs konkurēt ar kompakto Tesla krosoveru Model Y.

Fisker publicējis divus jaunus attēlus ar krosoveru Ocean piebilstot, ka plašākas publikas priekšā tas stāsies pēc nepilna mēneša, kad darbu sāks CES izstāde Lasvegasā.

Informācija par jauno modeli tiek atklāta pamazām: vispirms uzzinājām tā nosaukumu (Ocean), tad cenu (aptuveni 40 000 dolāru) un visbeidzot dažas tehniskās nianses, piemēram, to, ka automašīnas garums ir 4,64 m, kas pēc gabarītiem dara to līdzīgu pašu pasludinātajam konkurentam Tesla Model Y (4,69 m).

Zināms, ka Fisker Ocean būs aprīkots ar 80 kWh akumulatoru, kas ļaus nobraukt aptuveni 400 līdz 480 km.

Novembra beigās tika atklāta pieteikšanās Ocean iegādei, ko var izdarīt, iemaksājot avansu 250 dolāru apmērā. Ražošanas konveijeru gan iedarbinās vien 2021.gada beigās, bet piegādes klientiem sāksies 2022.gadā.

Fiskers sola plašu telpu, Head-up projekcijas displeju, videi draudzīgus un daļēji pārstrādājamus apdares materiālus, kā arī apjomīgu stikla jumtu, kas būs aprīkots ar saules baterijām papildu enerģijas iegūšanai.

Solītā 40 000 dolāru cena ir krietni izdevīgāka nekā līdzīgi aprīkotam Model Y, jo Masks par savu krosoveru prasa 52 000 dolāru.  

Vērtējot Ocean izredzes eksperti gan ir visai piesardzīgi, jo neviens Fisker projekts tā pa īstam vēl nav izdevies: 2018.gada sākumā izziņotā kupeja Emotion joprojām kavējas, bet par pilsētas satiksmei paredzēto Orbit, ko prezentēja 2017.gada beigās, netiek runāts vispār.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 16.decembris 2019 8:35
6 0 Atbildēt

Tā arī neesmu sagaidijis iAuto izsludināto Luka EV. Šis laikam arī būs vien uz papīra.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti