2020.gads ar 180 jauniem auto modeļiem; ko piedāvā Audi un BMW? 1

 

Audi e-tron Sportback Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 26.decembris 2019 13:05

2019.gads tuvojas savam noslēgumam, bet autoražotāji sola, ka arī nākamgad garlaicīgi nebūs. Gaidāmi vismaz 180 jauni modeļi, 60 no tiem būs ar hibrīda vai pilnībā elektrisku piedziņu.

Vācu izdevums Auto-Motor-Und-Sport apkopojis informāciju par to, kādus auto jaunumus varam gaidīt 2020.gadā. Kā jau minēts, pircēji var rēķināties ar 180 jaunumiem, 60 no tiem būs ar videi draudzīgākām spēka iekārtām. Jau tagad var teikt, ka pieprasījums pēc krosoveriem nesaruks, attiecīgi nesaruks arī piedāvājums – ražotāji sola vismaz 55 SUV, ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu, ar iekšdedzes motoriem, hibrīda vai elektriskajām iekārtām.

BMW/Mini solījis iepriecināt ar 18 jauniem modeļiem, Audi paziņojis par 14, bet Ford, Porsche un Volkswagen pieteicis 12, savukārt tāds populārs ražotājs kā Tesla Eiropas tirgum virza tikai vienu modeli - krosoveru Model Y.

Vācu izdevums pievēršas arī detalizētākai izpētei, aplūkojot vācu ražotāju piedāvājumu. Tā Audi pirmais jaunais modelis startēs vien martā, taču tad lietas virzīsies straujā tempā. Vispirms pie pircējiem dosies elektriskā SUV E-Tron Sportback versija (360 Zs; 664 Nm), kam sekos E-Tron un E-Tron Sportback sportiskās S versijas. Novembrī ieradīsies vēl viens E-Tron variants – pilnpiedziņas 590 Zs GT modelis, ko Audi paredzējis kā alternatīvu Porsche Taycan.

Taču Audi neražo tikai elektromobiļus, tādēļ markas cienītāji sagaidīs arī jaudīgā RS6 feislifta versiju sedana un Sportback modelim, A3 sedana un Sportback versijās, kā arī modernizētos Q2 un Q5.

BMW sāk ar 2.sērijas Gran Coupe, ieskaitot tās topmodeli – 306 Zs jaudīgo M235i, kam sekos elektriskais Mini, X5 un X6 jaudīgās M modifikācijas ar 600 un pat 625 Zs Competition versijās. Šie modeļi gaidāmi pavasarī, bet vasarā pircējus sasniegs 5.sērijas Touring universāla feislifta modelis un M5/M5 Competition versijas (600/625 Zs). Rudens pusē ieradīsies jaunais 4.sērijas modelis, kas, kā tiek prognozēts, iegūs milzīga izmēra radiatora resti un varēs dižoties ar līdz pat 510 Zs jaudu M4 modelī (2020.g. novembris). Novembrī sagaidīsim arī jauno M3.

4. sērijas prototips

 
Visi komentāri
 
Krotow 31.decembris 2019 0:46
0 0 Atbildēt

Cik skatos jauno auto foto, arvien vairāk ir to ar LED lukturu monoblokiem. Diez cik $$$$ maksās izdegušas diodes maiņa?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti