Cilvēks saplūst ar mašīnu – Mercedes-Benz Vision AVTR (+ FOTO) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 7.janvāris 2020 15:36

Lasvegasas CES elektronikas izstādē Mercedes-Benz izrāda konceptu Vision AVTR – ražotāja vīziju par nākotnes automobili, kur cilvēks ar mašīnu tiek maksimāli satuvināts.

Mercedes neslēpj, ka gan koncepta nosaukums, gan ideja aizgūta no zinātniskās fantastikas filmas Avatars un tas ir sadarbības rezultāts starp vienu no visnovatoriskākajiem zīmoliem izklaides industrijā un astoto visvērtīgāko zīmolu pasaulē (Mercedes-Benz).

AVTR (ADVANCED VEHICLE TRANSFORMATION) tik tiešām “sapludina cilvēku ar mašīnu”, piemēram, tradicionālā stūres rata vietā tiek izmantots multifunkcionāls vadības elements centrālajā konsolē – uzliekot roku uz tā, salons atdzīvojas un automobilis atpazīst savu pavēlnieku pēc elpas, sēdeklis reģistrē sirdspukstus, bet, paceļot roku, uz plaukstas parādās projekcijas attēls ar kontrolieri, kas iedarbina tālākās izvēles uz izliektās formas ekrāna vai izveido vizuālo savienojumu starp pasažieriem un ārpasauli.

AVTR konceptā pirmoreiz izmantota organisko akumulatoru tehnoloģija, kas izgatavota no pārstrādājamiem materiāliem. Tā ir revolucionāra konstrukcija, kas balstās uz grafēna bāzes izveidotām organiskām šūnām un nesatur retus metālus un savienojumus. Šādi akumulatori ir kompostējami un pilnībā pārstrādājami.

Arī sēdekļi, mērinstrumentu panelis un grīda ir izgatavoti no jauniem pārstrādātiem materiāliem, kas neradīs kaitīgu ietekmi uz apkārtējo vidi.

Automobiļa aizmugures daļā izvietoti 33 aktīvi elementi, kas atgādina zvīņas. Tie ir kustīgi un izgaismoti un “atdzīvojas”, kad vadītājs tuvojas mašīnai, līdzīgi kā suns, kas saspicē ausis, gaidot saimnieka komandu. Šie atloki izgaismojas sarkanā krāsā, kad mašīna bremzē, sagāžas pa labi vai pa kreisi, kad tiek ieslēgts virzienrādītājs.

AVTR priekšējos un aizmugures riteņus var pagriezt vienlaicīgi par 30 grādiem vienā vai otrā virzienā, kas nodrošina virzīšanos tā saucamajā “krabja gaitā”.

Mercedes Vision AVTR dzinējspēks ir elektromotors ar 475 Zs jaudu, bet gaitas rezerve sasniedz 700 km.

 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Aretnorf 7.janvāris 2020 21:36
7 2 Atbildēt

Nu zini labāk braukt ar šādu nekā ar sūda fronteru.

Vispār nesaprotu, ko šeit daudzi pīkst? Lielākā daļa no šejieniešiem tāpat brauc ar garlaicīgiem priekšpiedziņas auto, nenodarbojas ar autosportu un hulīgānismu, tad ko jūs ķeriet tās sirdslēkmes? Labāk, lai autopilot automašīnas jūs ved kur nepieciešams un variet palasiet grāmatas, vismaz gudrāki paliksiet...

gunbox 7.janvāris 2020 16:24
5 4 Atbildēt

Vismaz viens auto ražotājs kaut ko prot parādīt pasaulei, lai arī tikai vīzijas līmenī. Es gan teiktu, ja ieliktu stikla vietā durvis un šodienas vadību, auto varētu jau tūlīt laist uz ražošanu. Protams LV bez smagām represijām postkomunistisko domāšanu vēl pāris paaudzes neizaudzināt, bet pārējā pasaule jau sen ir gatava izmaiņām.

Pļurkt 7.janvāris 2020 18:03
2 7 Atbildēt

Pārējai pasaulei smadzenes jau sen ir izskalotas kopš bērnudārza! Ar izglītības reformām man nācās iepazīties ļoti tuvu!!!!!

A par šo ķiborgu, kā teica mācītājs - NU NAHUJ!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti