Gosns skaidro, kādēļ bēdzis no Japānas

 

Foto: Ekrānbilde no Instagram.com

Nozare.lv | 9.janvāris 2020 11:20

Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor Co." bijušais vadītājs Karloss Gosns trešdien Beirūtā notiekošā preses konferencē pavēstīja, ka viņš Japānā ticis uzskatīts par vainīgu un viņam nav bijusi cita iespēja, kā bēgt.

Gosns preses konferencē uzrunāja lielu skaitu žurnālistu, sniedzot paskaidrojumus savai aizbēgšanai no Japānas.

Pirmo reizi uzstājoties sabiedrības priekšā kopš decembrī īstenotās aizbēgšanas, Gosns savus apcietinājuma apstākļus Japānā raksturoja kā netaisnību pret cilvēktiesībām un cieņu.

Liela daļa preses konferences dalībnieku bija cerējuši, ka Gosns sniegs sīkāku informāciju par aizbēgšanas apstākļiem, taču viņš sacīja, ka "es neesmu šeit, lai par to runātu."

Tā vietā Gosns noraidīja visas pret viņu izvirzītās apsūdzības kā nepatiesas. "Mani vispār nemaz nevajadzēja apcietināt," uzsvēra Gosns.

Gosns sacīja, ka pret viņu vērstās apsūdzības radušās no apvērsuma "Nissan" iekšienē, ko īstenojuši uzņēmuma vadītāji un Japānas amatpersonas, kuras bija satraukušās par viņa plāniem autoražotāju ciešāk integrēt ar alianses partneri - Francijas "Renault".

Kā ziņots, Gosns, kurš Tokijā bija atbrīvots pret drošības naudu līdz prāvai saistībā ar apsūdzībām finanšu pārkāpumos, 30.decembrī negaidīti ieradās Libānā. Viņš lidojis ar vienu lidmašīnu no Osakas Japānā uz Stambulu, un tur Ataturka lidostā pārsēdies citā lidmašīnā, ar kuru devies uz Beirūtu. Abas lidmašīnas veica čārterreisus.

Gosns 2018.gada novembrī tika apcietināts Japānā, taču pēc atbrīvošanas pret drošības naudu aprīlī viņam tika noteikti būtiski ierobežojumi, tostarp attiecībā uz ceļošanu uz ārvalstīm.

Brazīlijā dzimušais libāniešu izcelsmes uzņēmējs Gosns tiek apsūdzēts par to, ka slēpis miljoniem eiro vērtus ienākumus, kurus guvis uzņēmumā "Nissan", un par kompānijas līdzekļu izmantošanu privātām vajadzībām.

Gosnam ir trīs pilsonības - Francijas, Brazīlijas un Libānas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti