No 49 000 eiro - Volvo XC40 elektrificējies (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 4.februāris 2020 6:19

Zviedrijas autoražotājs Volvo laidis klajā krosoveru XC40 ar daļējā hibrīda tehnoloģiju, pabeidzot savu modeļu klāsta elektrifikāciju.

Volvo laiž klajā XC40 Plug-in modeli, līdz ar to katrā modeļu segmentā būs vismaz viens vai divi hibrīdi.

Vācijā Volvo XC40 T5 Twin Engine maksās no 49 000 eiro. Arī no parastās mājas elektrotīkla rozetes uzlādējamais modelis apvieno 1,5 litru trīscilindru benzīna motoru, kas attīsta 180 Zs ar 82 Zs jaudīgu elektromotoru un pilnīgi jaunu septiņu pakāpju divsajūgu pārnesumkārbu. Priekšpiedziņas automobilis 100 km/h sasniedz 7,3 sekundēs un uz 100 km vidēji patērē 1,8-1,9 litrus degvielas. Elektrības patēriņš šim pašam atstatumam - 15,6-15,9 kWh, bet emisijas: 41-45 g/km. Ar elektrību XC40 hibrīds spēj nobraukt līdz 50 km.

Krosovers aprīkots ar planšetveidīgo 9 collu multimediju ekrānu, ciparu mērinstrumentiem, LED priekšējiem un dienasgaismu lukturiem. Komplektā arī gaismu un lietus sensori, ādas stūre, audio ar astoņiem skaļruņiem, sēdekļi ar muguras balsta regulāciju četrās pozīcijās, navigācija un viedtālruņa savietojamība ar Apple Carplay un Android Auto.

Drošības sistēmu klāstā automātiskās bremzes ar gājēju, riteņbraucēju un meža zvēru atpazīšanas funkciju, aktīvais joslas uzturētājs, ceļa zīmju atpazinējs, elektroniskais palīgs, kas brīdinās par neapzinātu nobraukšanu no autoceļa, palīdzības serviss Volvo-on-Call.

Vācijas tirgū Volvo XC40 Plug-in-Hybrid maksās vismaz 49 000 eiro.

Vismaz viens elektrificētais modelis tagad ir katrā Volvo automobiļu segmentā

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Damn 4.februāris 2020 10:50
4 1 Atbildēt

Sen jau būtu jānorāda mērījums - 100 km brauciens -> patēriņš un 1000km (vai tukšas bākas izbraukšanas) patēriņš.

Citādi izbrauc tukšus aķus, atlikušo nelielo daļu nobrauc ar degvielu un uzrāda mopēda patēriņu.

Pļurkt 4.februāris 2020 10:37
2 1 Atbildēt

1,5 litru trīscilindru benzīna motoru, kas attīsta 180 Zs , ..., uz 100 km vidēji patērē 1,8-1,9 litrus degvielas.

------------------

Vot kur var tuftu dzīt, un visādi lētticīgie3 dauņi visam tic!

1,9 litri tas ir 4.17 kW!!! Jeb ja savādāk, tad šis 1,5 L nemotors jau vismaz 1,2 litri/stundā benzīna tērē tukšgaitā bez slodzes!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 2

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 6

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti