Jaudīgo Cupra Leon parādīs 20.februārī 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 12.februāris 2020 10:53

Spānijas autoražotājs Seat darījis zināmu, ka kompaktklases modeļa Leon jaudīgo modifikāciju parādīs 20.februārī, turklāt uzreiz divās versijās – ar hečbeka un kā Sportstourer universāla virsbūvēm.

20.februārī Seat iepazīstinās ar diviem jaudīgiem modeļiem, kas tirgū dosies ar sportiskā zīmola Cupra logotipu. Tas būs Cupra Leon hečbeks un Sportstourer universāls, kuri pirmoreiz izmantos pie parastā elektrotīkla uzlādējamo hibrīdiekārtu. Šāda hibrīdiekārta, kas aizgūta no krosovera Formentor, apvieno 1,4 litru TSI motoru un elektromotoru, attīstot 245 Zs. Interesanti, ka plānoti vēl jaudīgāki varianti, kas attīstīs aptuveni 300 Zs un būs atpazīstami pēc burta “R” nosaukumā.

Kopā ar jau nosauktajiem modeļiem tiks prezentēti vēl divi Cupra Leon varianti: sacīkšu modifikācija Leon Competición un elektriskais modelis e-Racer. Pirmais no tiem komplektēts ar 2.0 TFSI motoru, kas attīsta 340 Zs (410 Nm) un daļu ārējo paneļu, kas izgatavoti ar 3D printeri, bet otrs apgādāts ar četriem elektromotoriem, kas attīsta kopējo jaudu 680 Zs.

Jaunais Seat Leon tika prezentēts janvāra beigās. Spānijā ražotais automobilis ir tuvs radinieks Volkswagen Golf, tikai veidots sportiskākā stilā. Leon motoru piedāvājumā iekļauti no Golf zināmie trīs un četru cilindru benzīna un dīzeļa turbo motori, ar 1,0, 1,5 un 2,0 litru tilpumu un 90-190 Zs jaudu. Kā sadarbības partneris tiem kalpo jaunā sešpakāpju mehāniskā pārnesumkārba vai septiņu pakāpju DSG robotizētā pārnesumkārba. 4Drive pilnpiedziņa piejama kombinācijā ar 150 Zs jaudīgo 2.0 TDI dīzeļdzinēju. Vēl ir divas hibrīdversijas ar 110 un 150 Zs benzīna motoriem un 48V tehnoloģiju, kā arī pilnvērtīga Leon eHybrid modifikācija ar 1,4 litru benzīna motoru, elektromotoru, sešpakāpju “robotu” un kopējo jaudu 204 Zs. Šāds modelis ar elektrību var nobraukt līdz pat 60 km. Videi draudzīgo modifikāciju klāstam var pieskaitīt 1.5 TGI modeli, kas brauc ar gāzi.

Seat Leon hečbeks

Seat Leon universāls

 
Visi komentāri
 
Conqueror 12.februāris 2020 19:08
0 0 Atbildēt

Competicion izklausās labs variants, nez vai būs labāks par megane rs trophy?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti