Pagani Imola – 5 eksemplāri, 5 000 000 eiro (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 24.februāris 2020 10:40

Viens no ekskluzīvākajiem varenauto ražotājiem pasaulē, Itālijas kompānija Pagani, prezentējusi jaunāko modeli Imola. Automašīna maksās piecus miljonus eiro un pavisam taps vien pieci eksemplāri.

Pagani iepazīstinājis ar ielu satiksmei konstruētu varenauto,kas nosaukts par godu sacīkšu trasei, kur notika tā praktiskie izmēģinājumi un tehnikas pieslīpēšana.

Imola ir divvietīga kupeja, kas aprīkota ar Mercedes-AMG V12 motoru. Divpadsmit cilindru agregāts attīsta 827 Zs jaudu un 1100 Nm griezes momentu un darbojas kombinācijā ar septiņu pakāpju Xtrac automātisko trīssajūgu pārnesumkārbu. 4,85 m garā automašīna ir tikai 1246 kg smaga, kas panākts konstrukcijā izmantojot alumīniju, titānu un vairāk nekā 770 īpaši vieglas konstrukcijas komponenšu. Ražotājs tik tiešām cīnījies par katru kilogramu, uz ko norāda fakts, ka virsbūves krāsošanai izmantota īpaši izstrādātā Acquarello Light laka, kas kopējo svaru samazina par 5 kg, neatstājot iespaidu uz krāsas dziļumu un spīdumu.   

Aizmugurējo riteņu piedziņas Imola konstrukcijā iekļauta aktīvā piekare ar elektroniski vadāmiem amortizatoriem, aerodinamikas komplekts ar aktīvajiem aizvariem, Brembo bremzes ar 398/380 mm oglekļa šķiedras bremžu diskiem priekšā/aizmugurē, 20/21 collu riteņu diski (priekšā/aizmugurē) ar  Pirelli Trofeo R 265/30 (priekšā) un 355/23 R21 (aizmugurē) izmēra riepām.

Pagani informē, ka pavisam tiks uzbūvētas piecas šādas automašīnas, taču neraugoties uz iespaidīgo cenu – pieci miljoni eiro bez nodokļiem – visi eksemplāri jau esot izpirkti.

Foto: Publicitātes attēls

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 24.februāris 2020 19:41
3 2 Atbildēt

Noliek garāžā un pēc pāris gadiem varēs pārdot par 10 miljoniem

Meeris 25.februāris 2020 0:40
3 1 Atbildēt

A cik ta šī kompozīt kariete rij pa to lielpilset un pa šosi? a e95 var gāzt iekšās vai tik to glauno e98?

Conqueror 24.februāris 2020 19:40
2 0 Atbildēt

Vislabākais naudas atmazgāšanas veids

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti