A3 sēdekļiem - Audi izdomā, kā pielietot PET pudeles (+ FOTO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Audi | 25.februāris 2020 14:45

Ilgtspēja ir Audi korporatīvās stratēģijas galvenā vērtība, kas attiecināma gan uz tehnoloģijām, gan ražošanu. Līdzīgi kā modes nozare no PET pudelēm izgatavo apģērbus, somas un pat juvelierizstrādājumus, Audi no otrreizējiem izejmateriāliem izgatavo automobiļu sēdekļu apdari.

Pirmais Audi modelis, kurā sēdekļi izgatavoti no pārstrādāta materiāla, ir ceturtās paaudzes Audi A3. Līdz pat 89% izmantoto tekstilmateriālu ražoti no pārstrādātām PET pudelēm, kas pārvērstas par dziju, tādējādi nodrošinot gan izskata, gan sajūtu ziņā tādus pašus kvalitātes standartus kā tradicionālā tekstila apdare.

No pudeles par tekstilmateriālu

Valstīs, kur darbojas depozīta sistēma, nododot pudeles tukšās taras pieņemšanas automātos, iespējams saņemt atlīdzību. Piemēram, Vācijā tie ir 25 centi par pudeli, taču – kas notiek pēc tam? Kad pudeles ir nogādātas pārstrādes rūpnīcā, tās tiek sašķirotas pēc krāsas, izmēra un kvalitātes, bet vēlāk iekārta tās sasmalcina pavisam smalkos gabaliņos, kurus mazgā, izžāvē un izkausē. No šīs masas tiek izveidoti nepārtraukti plastmasas pavedieni. Kad tie ir izžuvuši, iekārta tos sagriež mazos gabalos un izveido granulas, kas tiek saspiestas tā, lai radītu diegus. Diegus, savukārt, uztin uz spolēm un izmanto noslēguma posmā, lai izgatavotu nepieciešamos materiālus.

Vairā nekā 100 PET pudeles vienā A3

Vienas sēdekļu sistēmas izgatavošanai kopumā izmanto līdz pat 45 1,5 litra ietilpības PET pudelēm. Papildus tam vēl 62 PET pudeles tiek pārstrādātas, lai jaunajam Audi A3 izgatavotu paklājiņus. Otrreizēji izejmateriāli aizvien vairāk tiek izmantoti, lai izgatavotu arī citus interjera priekšmetus, tostarp izolācijas materiālus un absorbentus, bagāžas nodalījuma sānu paneļu apdari, bagāžas nodalījuma grīdu un paklāju. Pārstrādāto materiālu izmantošana Audi modeļos turpmākajos gados būtiski palielināsies. Šajā procesā Audi turpinās piedāvāt saviem klientiem augstākā līmeņa kvalitāti.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 26.februāris 2020 8:55
3 1 Atbildēt

Patents uz sintētiku ir kopš 1943 gada, pet pudeli izgudroja 1973. Un 1977 sāka pārstrādāt PET pudeles audumā. Man ir pamatotas aizdomas, ka Audi ir nokavējuši ar šo veco ziņu. Autobūvē jau gadu desmitiem izmanto sintētiskos materiālus un nekā jauna tur nav.

felix65 25.februāris 2020 20:29
2 0 Atbildēt

Tad redz kur tās apinīša pudeles aiziet! Alkaši varēs lepoties.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti