Hyundai uzsācis krosovera Kona Electric ražošanu

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/hyundaieurope

iAuto | 18.marts 2020 11:28

Dienvidkorejas autobūves kompānija savā Eiropas rūpnīcā Čehijas Novošicē uzsākusi elektriskā krosovera Kona Electric uzlabotās versijas ražošanu. Cik ilgi tas turpināsies grūti prognozēt, jo COVID-19 paralizējis lielāko daļu Eiropas autorūpnīcu.

Marta sākumā, kad par vīrusa izplatīšanos Eiropā neko daudz vēl nerunāja, Hyundai uzsāka Kona Elektro ražošanu un pirmie eksemplāri jau nonākuši dīleru centros. Cik ilgi ražošana turpināsies, nav zināms, jo situācija pēdējās dienās ir strauji mainījusies.

Kona Electric ir kompakts krosovers, kas apgādāts ar 150 kW elektromotoru un 64 kWh akumulatoru, kas bez iebraukšanas strāvas uzlādes stacijā ļaus nobraukt līdz 484 km – par 35 km vairāk nekā priekštecis. 

Līdz ar jaudīgāko akumulatoru 2020.gada modelim veikti arī citi uzlabojumi, to skaitā Bluelink sistēma, kas savieno vadītāja tālruni ar jauno 10,25 collu multimediju iekārtu (papildmaksa), kā arī 11 kW borta trīsfāzu lādētājs (agrāk 7,2 kW), kas ļaus ievērojami saīsināt akumulatora uzlādes laiku.

2020.gadā korejieši plāno saražot 30 000, bet gadu vēlāk – 35 000 elektriskā krosovera eksemplāru. Lai to panāktu, Novošices rūpnīcā veiktas izmaiņas ražošanas līnijā un uzstādīta jauna krāsošanas iekārta.

Huyndai Kona debitēja 2017.gadā, nākamajā gadā kļuva pieejams pašmāju tirgū un drīz pēc tam arī citur pasaulē.

Automašīna tiek ražota Dienvidkorejā, Čehijā, Ķīnā un Alžīrijā. Pieejama kā ar tradicionālajiem motoriem, tā arī elektriskās piedziņas versijā Kona Electric.

Vācijas tirgū Hyundai Kona Electric maksās 41 850 eiro. 5000 eiro pircējs varēs atgūt ņemot vērā šajā valstī noteikto valsts atbalstu par videi draudzīga auto iegādi.

Latvijā Hyundai Kona Electric cena sākas no atzīmes 35 990 eiro.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti