BMW uz laiku slēdz Eiropas rūpnīcas un ražotni Dienvidāfrikā

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/bmw

Nozare.lv | 18.marts 2020 14:15

Vācijas autobūves koncerns BMW trešdien paziņoja, ka, reaģējot uz koronavīrusa krīzi, uz laiku slēgs rūpnīcas Eiropā un ražotni Dienvidāfrikā.

"No šodienas mēs slēgsim mūsu Eiropas rūpnīcas un Roslinas ražotni Dienvidāfrikā," norāda BMW vadītājs Olivers Cipse, piebilstot, ka šo ražotņu darbs būs pārtraukts līdz 19.aprīlim.

BMW rūpnīcas Eiropā kopīgi ar ražotni Dienvidāfrikā pērn nodrošināja pusi no saražotajiem 2,56 miljoniem automobiļu.

"Tāpat kā ar daudzām citām precēm, pieprasījums pēc automašīnām būtiski samazināsies, ņemot vērā koronavīrusu un tā ierobežošanas pasākumus," skaidro Cipse.

Savukātt BMW finanšu direktors Nikolass Pēters pavēstīja, ka grupas pirmsnodokļu peļņa šogad būs ievērojami zemāka par pērn reģistrēto 7,1 miljardu eiro.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti