Volvo sāk ražot mašīnas, kas nepārsniegs 180 km/h 23

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 16.aprīlis 2020 10:53

Zviedrijas autobūves kompānija sākusi ražot mašīnas, kuru maksimālais ātrums nepārsniegs 180 km/h. Pirmie divi modeļi, kas tiks aprīkoti ar ātruma ierobežotājiem būs V90 un S90.

Volvo uzsāk ražot automašīnas, kas drošības nolūkos tiks aprīkotas ar maksimālā ātruma ierobežotājiem, kas neļaus sasniegt vairāk par 180 km/h.

Šāds lēmums tika pieņemts kā daļa no uzņēmuma stratēģijas, lai samazinātu smagas traumas un letālos iznākumus ceļu satiksmē, bet maksimālā ātruma latiņa 180 km/h, pēc Volvo domām, ir saprātīgs kompromiss starp vēlmi padarīt ceļojumus drošākus, tajā pašā laikā nezaudējot klientu lojalitāti.

2019.gada pavasarī Volvo paziņoja, ka Visas jaunās Volvo automašīnas, kas rūpnīcas konveijeru atstās pēc 2020.gada maija, tiks aprīkotas ar ātruma ierobežotājiem, kas neļaus pārsniegt 180 km/h. Tas saistīts ar zviedru kompānijas apņemšanos sasniegt mērķi „0 bojāgājušo Volvo mašīnās”.

Uzņēmums paskaidroja, ka jaunās mašīnas var iegūt elektronisko ierobežotāju, kas apvieno ātruma kontroli un funkciju, kas automātiski samazinātu maksimālo ātrumu noteiktās vietās - piemēram, skolu vai slimnīcu tuvumā.

Volvo uzskata, ka ātruma pārsniegšana ir viens no galvenajiem letālo negadījumu cēloņiem, atzīstot, ka ātruma ierobežojumi nav panaceja šāda veida iznākumos.

Plānots, ka maksimālā ātruma ierobežotājs vispirms parādīsies atjauninātajos V90 un S90.

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GB12 16.aprīlis 2020 16:08
18 2 Atbildēt

Tas tad arī nozīmē būtisku pārdošanas apjomu kritumu Vācijā... un Latvijā/Lietuvā/Polijā

endno 16.aprīlis 2020 13:00
13 7 Atbildēt

Da kaut pipsis - galvenais, ka 99% braucēju šī ātruma pietiek.

Gonščiks 16.aprīlis 2020 17:29
11 6 Atbildēt

Tas nekam neder, es uz Dienvidnieka parasti stiepju virs 200.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti