Volkswagen sasniedzis (gandrīz) optimālo SUV skaitu

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.aprīlis 2020 14:30

Volkswagen jauno projektu attīstības daļas vadītājs Frenks Velšs sarunā ar žurnālistiem atzinis, ka kompānija teju sasniegusi optimālo krosoveru skaitu savā piedāvājumā un tāds jaunu modeļu birums kā patlaban, nākotnē nav gaidāms.

Volkswagen piedāvājumā krosoveru netrūkst – kompaktais T-Cross, amerikāņu Atlas Cross Sport, jaudīgais Touareg R hibrīds, topošais elektriskais ID.4 utt., izvēle ir plaša, turklāt katra gaumei: lielāks, mazāks, sportisks, praktisks, ar jumtu vai bez, piecām sēdvietām vai septiņām.

 Krosoveri joprojām labi pieprasīti, taču visam ir savas robežas un VW, šķietami, to būs sasniedzis.

Intervijā britu žurnālistiem Volkswagen jauno projektu attīstības daļas vadītājs Frenks Velšs atzinis, ka „10 jauni krosoveri kompānijai nav nepieciešami. Ar jauno modeļu radīšanu nevar aizrauties - ja mums ir pārāk daudz modeļu, kas gadā tiek realizēti 30 000 vai 40 000 eksemplāru skaitā, naudu mēs nevaram nopelnīt. Mēs koncentrējieties uz automašīnām, kuras var gūt panākumus. "

Volkswagen piedāvājumā ir vairāk nekā 30 modeļu, tādēļ daži uz MQB platformas radītie automobiļi pakāpeniski tiks izņemti no aprites. Velšs neiedziļinās detaļās, vien norāda, ka vispirms tas skars minivenus Sharan un Touran. Iespējams, ka šo modeļu vietu ieņems jauns, krosoveram līdzīgs modelis Variosport, kas koncepta statusā debitēja 2018.gadā.  

Ja uzskaita visus jaunos modeļus tirgū un visus tos, kas vairs netiek atjaunoti, tīrais modeļu skaits būtiski nemainīsies. To apstiprina arī Velšs: "Es nedomāju, ka mums būs vairāk automašīnu nekā šodien. Ciktāl tas attiecas uz SUV, mēs esam sastopami katrā segmentā. "

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti