Lietuvas premjers saskata reālas iespējas atvērt robežas starp Baltijas valstīm un Poliju 2

 

Foto: Ekrānbilde no Google/maps

Nozare.lv | 5.maijs 2020 13:13

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis otrdien paziņojis, ka saskata reālas iespējas atvērt marta vidū slēgtās robežas starp trim Baltijas valstīm un Poliju, jo Covid-19 situācija visās šajās valstīs ir līdzīga.

"Saredzu reālas iespējas, ka Baltijas reģions varētu atvērties, un pastāv arī ticama varbūtība, ka tam varētu pievienoties Polijas Republika," viņš sacījis žurnālistiem Seimā.

"Ņemot vērā, ka situācija Baltijas valstīs un Polijā ir līdzīga, ka tiek veikti līdzīgi pasākumi krīzes pārvarēšanai, tas patiešām ir reāli. Pašlaik man būtu grūti ierosināt valdībai pieņemt lēmumus par pārvietošanās brīvību attiecībā uz tām valstīm, kurās tādi pasākumi nav veikti un kurās mirstības rādītāji ir vairākkārt augstāki nekā Lietuvā," atzinis Skvernelis.

Viņš piebildis, ka šo jautājumu pirmdien apspriedis ar Polijas premjeru Mateušu Moravecki un viņa reakcija uz tādu priekšlikumu bijusi pozitīva.

Lietuvas premjers izteicis cerību, ka trešdien ar Latvijas un Igaunijas valdību vadītājiem tiks panākta vienošanās par robežu atvēršanu.

"Trešdien mums būs virtuāla tikšanās ar Latvijas un Igaunijas kolēģiem, un, domāju, tiks pieņemts lēmums attiecībā uz trim mūsu valstīm," viņš sacījis.

"Polija arī sliecas izskatīt šo jautājumu, jo zināms atvieglojumu režīms sācies jau kopš sestdienas, un ir iespējams, ka valdība uz to rīt reaģēs - pirmām kārtām attiecībā uz atvieglotu pārvietošanos starp Lietuvu un Poliju, Lietuvu un Latviju un obligātas 14 dienu karantīnas atcelšanu," norādījis Skvernelis.

Pēc viņa teiktā, atvieglota pārvietošanās nozīmētu iespējas gan uzņēmējiem, gan privātpersonām bez ierobežojumiem šķērsot valstu robežas, vairs nenosakot viņiem obligātu 14 dienu karantīnu, un uz kaimiņvalstīm varētu doties arī tūrisma un atpūtas braucienos.

"Pēc tiem pašiem principiem, kā mēs šodien pārvietojamies valsts iekšienē, mēs varētu pārvietoties starp Baltijas valstīm, un nebūtu ierobežojumu veikt uzņēmējdarbību, eksportēt preces vai doties darbā pāri robežai," skaidrojisLietuvas valdības vadītājs.
 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 5.maijs 2020 23:40
4 0 Atbildēt

Ļoti ceru uz šo lēmumu. Šķiet, jau pirmajā nedēļā braukšu gan uz Lietuvu, gan Igauniju. Arī Polijā mani jau ilgi gaida izrunāt tekošos jautājumus utt.

Ulriks 5.maijs 2020 14:43
1 4 Atbildēt

Bāc--vai tik nebūs par agru tā robežu atvēršana.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti