Nissan gatavojas pamest Eiropas tirgu 37

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 5.maijs 2020 18:42

Nissan drīzumā paziņos par aiziešanu no Eiropas tirgu. Mediji vēsta, ka šāds lēmums iekļauts Japānas autoražotāja jaunajā trīs gadu stratēģijas plānā, ko uzņēmums atklās 28.maijā.

Mediji vēsta, ka Nissan vēlas nostiprināt savas pozīcijas Japānas, Ziemeļamerikas un Ķīnas tirgos, uzsvaru liekot uz šīm teritorijām, atjaunos modeļu piedāvājumu un paplašinās izplatītāju tīklu. Japānas otra lielākā autobūves kompānija likvidēs 14 rūpnīcas visā pasaulē un samazinās ražošanas apjomus. Tajā pašā laikā uzņēmums paredz samazināt konkurenci un palielināt sadarbību ar alianses partneriem - Renault un Mitsubishi.

Ražotājs samazinās pētniecības un attīstības izmaksas 2020. gadā, salīdzinot ar 2019. gadu, un novirzīs atbrīvotos resursus “prioritārajiem tirgiem un galvenajiem produktiem”.

Patlaban Nissan Eiropas tirgū piedāvā krosoverus Qashqai, Juke un X-Trail, mazauto Micra, sportiskās kupejas GT-R un 370Z, elektrisko hečbeku Leaf, kā arī elektriskās piedziņas komercauto E-NV200.

Pagājušajā gadā Eiropā tika pārdoti gandrīz 400 000 jaunu Nissan automašīnu, kas tomēr ir par 19,6 procentiem mazāk nekā 2018. gadā.

Ņemot vērā to, ka jaunā stratēģija paredz noteiktu skaitu rūpnīcu slēgšanu Nissan ražošanas apjomi samazināsies no pašreizējiem 7 miljoniem līdz 5,5 miljoniem automašīnu gadā.

 
37 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Labvēlis 5.maijs 2020 22:06
21 8 Atbildēt

Iesēdos 2013 gada Qiškotā ar 160K nobraukumu - salons viss lēts (kas ir ok pa to cenu), bet slikti salikts kopā - spraugas, bet reizē tāpat grab un čīkst viens pret otru.

Pēdāļi nekādi, uzticamība īpašniekam nekāda, dzinējs ar eļļu novēmies utt.

Nu kaka. 10 gadus vecāks Opelis turās kopā labāk ar divreiz lielāku nobraukumu.

Nu ok, iesēdos jaunajā paaudzē ar nelielu nobraukumu - tas pats štrunts, tikai citas formas maisiņš.

Lai tinās šādu izstrādājumu štancētāji.

spriidiic 5.maijs 2020 19:43
15 5 Atbildēt

Vēroju nissanu jau kopš gašhaja parādīšanās . Izskatās , ka drīz bankrotēs .

Jenots 6.maijs 2020 11:47
13 1 Atbildēt

Nu tikai nepļūtī.

Kaskajs tieši ir lētā alternatīva tiem kuri nevar atļauties tiguāni.

Tie auto ir kā diena pret nakti.

Kaškajs tiešām ir briesmīgs auto, visa tā lētā plastmasa kura pat jaunam auto grab braucot pa bruģi, jaunam auto!! Jā protams max nokomplektēts qaskais ir lētāks par vidēji nokomplektētu tiguan tas ir fakts, kas nak komplektā ar sliktu montāžas kvalitāti un materiāliem. Tas taču ir ļoģiski, pays nissans to ļoti labi apzinās un pat necenšas sevi salīdzināt ar konkrētajiem vāciešiem. Tur jābut loham, vai nissan fanam, lai nejustu atšķirību..

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti