Porsche laiž klajā 911 Targa 4S Heritage Design Edition (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Porsche | 2.jūnijs 2020 9:57

Porsche iepazīstina ar 911 Targa 4S Heritage Design Edition, kas ir visjaunākais 911 ar 50. gadu un 60. gadu sākuma konstrukcijas elementiem un pirmais no četriem stratēģijas „Heritage Design” kolekcionējamajiem modeļiem.

Vēsturiskie virsbūves un salona konstrukcijas elementi ir interpretēti no jauna un apvienoti ar jaunākajām tehnoloģijām speciālā Porsche Exclusive Manufaktur mazsērijā.

Tiks izgatavoti tikai 992 eksemplāri atbilstoši iekšējam modeļa sērijas kodam. Līdz ar speciāllaidiena iznākšanu atsevišķi salona elementi būs iekļauti komplektā „Heritage Design”, kas paredzēts visiem pašreizējiem 911 modeļiem. Porsche Design ir izstrādājis arī augstas kvalitātes hronogrāfu, kas tāpat tiks izgatavots ierobežotā daudzumā un būs pieejams tikai jaunā mazsērijas modeļa pircējiem.

„Ar „Heritage Design” modeļiem mēs gan pircēju, gan cienītāju atmiņā atsaucam 50., 60., 70. un 80. gadus. Neviens zīmols neprot šos elementus mūsdienīgi interpretēt tik labi kā Porsche, un šādā veidā mēs izpildām klientu vēlmes. Turklāt ar šiem ekskluzīvajiem speciāllaidieniem mēs iedibinām jaunu izstrādājumu virzienu, kas pārstāv mūsu ražošanas stratēģijas dzīvesveida dimensiju,” stāsta Porsche AG valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme.

Oriģinālu izskatu īstā 50. gadu stilā piešķir ekskluzīva Cherry Metallic ķiršsarkana metāliska vai četras citas pieejamās virsbūves krāsas apvienojumā ar zeltainiem logotipiem. 911 Targa 4S Heritage Design Edition virsbūvei ir raksturīgs elegants balts raksts ar vēsturisku zīmējumu. Sevišķi iespaidīgi ir šķēpveida grafiskie motorsporta elementi uz priekšējiem spārniem, kas atsauc atmiņā Porsche sacīkšu vēstures pirmsākumus. Cits akcents ir Porsche Heritage emblēma uz motora pārsega režģa aizmugurē, kas atgādina žetonu, ko kādreiz piešķīra, kad Porsche 356 sasniedza 100 000 km robežu. Šī kvalitātes zīme no pagātnes ar mūsdienīgu odziņu rotās visu četru Porsche Heritage Design modeļu aizmuguri. Saikni starp pagātni un tagadni uzsver arī 1963. gada vēsturiskais Porsche ģerbonis uz priekšējā pārsega, stūres, riteņu disku centriem un automobiļa atslēgas. Šis vēsturiskais motīvs reljefā ir atveidots arī uz pagalvjiem un atslēgas maciņa. Papildu akcents ir jaunā modeļa standartaprīkojuma 20 collu / 21 collas Carrera Exclusive Design riteņu diski un klasiska izskata bremžu skavas ar melnu apdari.

Arī salons apliecina cieņu pagātnei ar ekskluzīvu divu toņu ādas apdari, kas apvieno Bordeaux Red sarkanu ādu ar Atacama Beige smilškrāsas „Olea” ādu vai melnu ādu ar Atacama Beige smilškrāsas „Olea” ādu. Velveta izmantošana sēdekļiem un durvju apdarei vēstī par Porsche 356 izmantotā materiāla atgriešanos, kas iedzīvina 50. gadu laika garu un modi. Zaļā krāsā izgaismoto tahometra un hronometra klasiskais izskats uzsver koncepcijas saviļņojošo būtību tāpat kā perforētais jumta segums no mikrošķiedras auduma un bagātīgā Exclusive Manufaktur ādas apdare. Metāla žetons, kas atrodas uz priekšējā paneļa apdares plātnes, atspoguļo mazsērijas automobiļa individuālo numuru.

Pirmā „Heritage Design” modeļa pamatā ir tikai pirms dažām dienām izlaistais jaunās 992 paaudzes 911 Targa, un tas ir apgādāts ar visjaunākajām šasijas, palīgsistēmu un informācijas un izklaides tehnoloģijām. To darbina augsto tehnoloģiju 331 kW (450 ZS) divturbīnu opozitīvais motors, kas apvienojumā ar astoņpakāpju divsajūgu pārnesumkārbu paātrina 911 Targa (ar Launch Control) no 0 līdz 100 km/h mazāk nekā 3,6 sekundēs ceļā uz maksimālo ātrumu 304 km/h.

Porsche stratēģija „Heritage Design”: klasisko konstrukcijas elementu jauna interpretācija
„Heritage Design” modeļi uzsver dzīvesveida dimensiju, kas pārstāv sevišķi saviļņojošas koncepcijas Porsche ražošanas stratēģijā. Šajā gadījumā konstruktoru nodaļa „Style Porsche” un Porsche Exclusive Manufaktur no jauna interpretē 50. līdz 80. gadu kulta 911 modeļus un salonus, atkal iedzīvinot tā laikposma kvalitātes. 2019. gada 911 Speedster paredzētais komplekts „Heritage Design” sniedza sākotnējo priekšstatu par šo stratēģiju, un laika gaitā Porsche saražos kopumā četrus speciālos mazsērijas modeļus.

911 Targa 4S Heritage Design hronogrāfs: pulkstenis, kas atbilst auto
Ar 911 Targa 4S Heritage Design Edition Chronograph Porsche Design ir izstrādājis augstas kvalitātes laikrādi tikai jaunā automobiļa īpašniekiem. Šim mehāniskajam pulkstenim ir eleganta un tīra konstrukcija, un tieši tāpat kā automobilis tas ir saražots 992 eksemplāros. Tāpat kā automobilim daudzu detaļu izstrādē konstruktori ir smēlušies iedvesmu no leģendārā Porsche 356 un kulta Porsche 911 Targa. Piemēram, ciparnīcas veidolu ar baltu sekunžu rādītāju un fosforiski zaļiem apļiem ir iedvesmojuši automobiļu spidometrs un tahometrs, savukārt stundas uz ciparnīcas ir rakstītas Porsche ļoti raksturīgajā burtveidolā. Jaunā pulksteņa siksniņa ir izgatavota no oriģinālās Porsche salona ādas, un veids, kā tajā iespiests 911, ir vēl viens cieņas apliecinājums kulta sporta automobilim.

Pasaules pirmizrāde videožurnāla „9:11” tīmekļa televīzijas formātā

Sporta automobiļu ražotājs iepazīstina auditoriju visā pasaulē ar jauno 911 Targa 4S Heritage Design Edition savā tīmekļa televīzijas formātā. Vietnē 911-magazine.porsche.com/en/ individualizācijas un klasikas vadītājs Aleksandrs Fābigs, Porsche Exclusive Manufaktur Vehicles direktors Boriss Apenbrinks un Porsche stila salona projektēšanas direktors Ivo van Hultens raksturo ekskluzīvā speciāllaidiena modeļa galvenos elementus.

Degvielas patēriņa un CO2 izplūdes vērtība ir aprēķināta saskaņā ar jauno Pasaules vienoto vieglo automobiļu testēšanas procedūru (WLTP). No tā izrietošās NEDC vērtības pagaidām ir jāturpina norādīt. Šīs vērtības nevar salīdzināt ar vērtībām, kas ir aprēķinātas, pamatojoties uz iepriekš izmantoto NEDC testu.

Sīkāka informācija par jaunu vieglo automobiļu oficiālo degvielas patēriņu un oficiālo, specifisko CO2 izplūdi ir sniegta publikācijā „Jauno vieglo automobiļu degvielas patēriņa, CO2 izplūdes un enerģijas patēriņa rokasgrāmata”, kas par brīvu ir pieejama visās tirdzniecības vietās un no Deutsche Automo-bil Treuhand GmbH (DAT).

911 Targa 4S Heritage Design Edition: kombinētais degvielas patēriņš 9,9–10,3 l/100 km; kombinētā CO2 izplūde 227–235 g/km.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 2.jūnijs 2020 13:27
0 0 Atbildēt

smuks gan

vjrmk 2.jūnijs 2020 21:48
0 0 Atbildēt

Nosaukumā prasās vēl vārds Plus

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti