Toyota iepazīstina ar jauno Hilux; pārdošanā no decembra (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Toyota | 4.jūnijs 2020 9:26

Jaunais Toyota Hilux – automobilis, kurš apvieno iespaidīgu dizainu, spēcīgu 2,8 litru dzinēju un uzlabotu sniegumu gan uz ceļa ar stingru segumu, gan arī apvidū ar vēl augstāku komfortu, bagātīgu aprīkojumu un paplašinātu modeļu klāstu, jo tā mērķis ir augošais Eiropas daudzpusīgā lietojuma un brīvajam laikam domāto automobiļu tirgus.

Jauno Hilux saimes zenītā atradīsies modifikācija Invincible (no angļu valodas – neuzvarams). Tas pircējiem piedāvās atšķirīgu vizuālo noformējumu un augstākā līmeņa aprīkojumu, neatsakoties no sīkstuma, robustuma un leģendārajām kvalitātes, izturības, uzticamības (Quality, Durability, Reliability jeb QDR) īpašībām, kas Hilux iecēlušas pasaulē iecienītākā pikapa kārtā.

Kopš nonākšanas tirgū 1968. gadā neapturamais Hilux neskaitāmas reizes pierādījis, ka ir neuzvarams. Tas ir iekarojis Ziemeļpolu, Islandes vulkānus, Antarktīdu un arī uzvarējis Dakaras rallijreidā 2019. gadā.

No jaunā Hilux var gaidīt vēl vairāk, jo 1 tonnas kravnesību un spēju vilkt 3,5 tonnas smagu piekabi tagad ir ieguvušas visas pilnpiedziņas Hilux virsbūves versijas (gan Extra Cab, gan Double Cab).

Ārējais dizains un aprīkojuma tehnoloģijas

Jaunā Hilux seja ir piedzīvojusi visaptverošas dizaina izmaiņas, iegūstot spēcīgu un drosmīgu trīsdimensionāla izskata radiatora režģi un atbilstošu bufera noformējumu. Jaunievedumu rezultātā ievērojami spēcīgāka kļūst automobiļa stāja un klātbūtnes efekts, un lieku reizi tiek spēcināta sīkstā, robustā, visu varošā automobiļa reputācija.

Automobiļa iespaidīgo ārējo izskatu paspilgtina jauna dizaina priekšējie un aizmugurējie LED lukturu bloki, jauna dizaina 18 collu vieglmetāla diski melnā krāsā un divas jaunas virsbūves krāsas – Emotional Red II (sarkana) un Oxide Bronze (bronzas metāliskā).

Modernizētajā interjerā ir jauns mērinstrumentu panelis, kā arī jauna informatīvi izklaidējošā sistēma centrālajā konsolē ar 8 collu ekrānu, mehāniskām pogām un grozāmiem slēdžiem, lai tā vadība būtu ērta jebkādos braukšanas apstākļos. Pilnveidotajai multimediju sistēmai ir ātrāka programmatūra un uzlabota ekrāna skārienjutība, kā arī Apple CarPlay® un Android AutoTM saskarnes viedtālruņa ērtai pieslēgšanai un lietošanai.

Automobiļa plašajā aprīkojuma klāstā ietilpst viedā durvju atslēgšana un dzinēja iedarbināšana ar spiedpogu, navigācijas sistēma, automātiskā gaisa kondicionēšanas sistēma, stāvvietā novietošanas sensori priekšā un aizmugurē, kā arī JBL Premium skaņas sistēma ar 800 vatu, 8 kanālu pastiprinātāju, 9 skaļruņiem un CLARi-Fi tehnoloģiju.

Lai spēcinātu jaunā Hilux modeļu klāsta ekskluzivitāti, pielāgotu auto darba un atpūtas vajadzībām, pircēji varēs izvēlēties sev piemērotāko papildaprīkojumu no plašā aksesuāru klāsta. Tajā ietilpst, piemēram, drošības caurules uzstādīšanai aiz kabīnes, elektriski aizverams un atverams kravas kastes pārsegs no alumīnija, fiksētais kravas kastes pārsegs, 12 voltu kontaktligzda kravas kastē u.c.

Spēka agregāti

Jaunā Hilux dzinēju klāsta balsts ir jauns un jaudīgāks 2,8 litru,  ZS dīzeļdzinējs, pateicoties kuram Toyota pikaps iegūst segmentā konkurētspējīgu veiktspēju.

Ar 500 Nm griezes momentu jaunais dzinējs paātrina Hilux no 0–100 km/h tikai 10 sekundēs (par 2,8 sekundēm ātrāk nekā pašreizējais 2,4 litru dzinējs). Tai pašā laikā vidējais degvielas patēriņš ir 7,8 l/100 km, savukārt CO2 izmešu apjoms nav lielāks par 204 g/km (atbilstoši NEDC testu ciklam, gaidot noslēdzošo homologāciju).

Tā kā mērķauditorija ir visprasīgākie pircēji daudzpusīgā lietojuma un brīvajam laikam domāto automobiļu tirgū, jaunais 2,8 litru dzinējs būs pieejams Hilux Extra Cab un Double Cab virsbūves versijām apvienojumā ar sešu pakāpju manuālo vai sešu pakāpju automātisko transmisiju un pilnpiedziņu.

Gaitas dinamika

Izstrādājot jauno Hilux, inženieru mērķis bija saglabāt leģendārās spējas bezceļos, vienlaikus uzlabojot gaitas īpašības un komfortu uz ceļa ar cietu segumu. Lai izturētu vissmagākos apvidus pārbaudījumus, Hilux ir viens no retajiem auto ar rāmja un virsbūves arhitektūru, kas ir izturīgāka pret vērpes spēkiem.

Jaunā Hilux komforts un lietojamība ikdienā ir uzlaboti, pilnveidojot balstiekārtu un stūres pastiprinātāja sistēmu. Piekares galvenie ieguvumi ir citādāks priekšējo un aizmugurējo amortizatoru regulējums, kā arī uzlabots lokšņu atsperu dizains un jaunas bukses. Ar tām auto balstiekārta nodrošina līganāku gaitu uz gluda ceļa un iegūst labākas triecienus slāpējošās īpašības bedrēs.

Bezceļu braukšanas īpašības, kam auto pasaulē nav līdzīgu, jaunajā Hilux tiek spodrinātas vēl vairāk, izmantojot jaunu elektronisku funkciju, kas imitē ierobežotas slīdes diferenciāļa darbību (divu riteņu piedziņas modeļiem). Hilux dzinēja tukšgaitas ātruma pazemināšana no 850 līdz 680 apgriezieniem minūtē un noregulēta akseleratora atsaucība dod vadītājam izjustāku kontroli. Tāpat Toyota pikapam ir atjaunināta automobiļa stabilitātes kontroles sistēma VSC, kā arī jauna riepu leņķa monitorēšanas iekārta.

Aprīkojuma līmenis Invincible

Hilux klāsta top modelis būs Invincible specifikācijas Double Cab pikaps, kas ir kā radīts daudzpusīgai lietošanai un atpūtai. Tas domāts lietotājiem, kuri vēlas pikapam raksturīgās ērtības un plaša spektra spējas kombinācijā ar izsmalcinātu piedzīvojumu meklētāja stilu un augstākā līmeņa aprīkojumu.

Invincible specifikācijas pikapam virkne komponenšu ir citādākas. Tikai šim modelim pieejams atšķirīga dizaina radiatora režģis un buferis, motora aizsargs, uzlikas uz spārniem, citādāki durvju rokturi, riteņi, kā arī kravas kastes durvis.

Hilux Invincible modeļa interjers ir balstīts uz dāsnāko aprīkojuma līmeni. Tādējādi tas ietver ekskluzīva dizaina mērinstrumentu paneli, melnus metāliskā toņa un hroma apdares akcentus, un arī tikai šai specifikācijai paredzētu viedo atslēgu. Pievilcīgu atmosfēru salonā rada zilos toņos izgaismoti priekšējo un aizmugurējo durvju paneļi, kā arī sēdekļi ar perforētas ādas apdari divos toņos.

Pārdošanā jaunais Hilux nonāks šā gada decembrī.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 4.jūnijs 2020 11:20
2 1 Atbildēt

Lauktehnika!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti