Viļņā no nākamās nedēļas būs aizliegts automašīnās šķērsot vecpilsētu 2

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 2.jūlijs 2020 12:15

Viļņā no nākamās nedēļas stāsies spēkā aizliegums automašīnās doties cauri vecpilsētai, proti, tajā varēs tikai iebraukt no četrām dažādām pusēm, nevis šķērsot to tranzītā.

Viļņas pašvaldība lēš, ka vecpilsētā līdz pat 40% no kopējās autosatiksmes veido tranzīta plūsma - mašīnas, kas tikai izbrauc cauri vecpilsētai, tajā pat neapstājoties, bet rīta stundās tranzīta īpatsvars sasniedz pat 70%, tādēļ tur pieaug gaisa piesārņojums un trokšņu līmenis, pasliktinās satiksmes drošība, tiek apdraudētas vēsturiskās ēkas, pazeminās dzīves un brīvā laika pavadīšanas kvalitāte.

Iepriekš bija plānots satiksmi reorganizēt jau no jūlija sākuma, bet nākamo nedēļu Lietuvā ievada svētki - Valsts diena, tādēļ nolemts aizlieguma ieviešanu par nedēļu atlikt, prognozējot, ka pēc garajām brīvdienām automašīnu plūsma vecpilsētā saruks un būs vieglāk pielāgoties jaunajām prasībām, ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Lietuvas galvaspilsētas vicemērs Vītauts Mitals.

Turpmāk Viļņas vecpilsēta būs sadalīta četrās atsevišķās zonās, pa kurām būs atļauta cilpveida kustība - katrā zonā varēs iebraukt pa vienu ielu un izbraukt pa citu, bet pa katru zonu varēs pārvietoties tikai vienā virzienā un šie maršruti nekur nekrustosies un pat nesaskarsies. Vecpilsētas iedzīvotāji un apmeklētāji arī turpmāk varēs automašīnā piebraukt savām mājām, darbavietām un citiem objektiem, bet izbraukšana būs atļauta tika pa to pašu pusi.

Sabiedrisko transportu vecpilsētā šīs pārmaiņas neskars.
 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Freijers 2.jūlijs 2020 13:38
1 0 Atbildēt

Šķiet, ka Vecrīga nav šķērsojama tranzītā jau labu laiku un pat, ja vietām tas ir tā, neviens ar to nečakarējās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti