Dodge iepazīstina ar Charger SRT Hellcat Redeye – 808 Zs muskuļauto (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 4.jūlijs 2020 8:11

ASV autobūves kompānija iepazīstinājusi ar sedana Charger jauno modifikāciju - SRT Hellcat Redeye, kas aprīkota ar 808 Zs jaudīgu motoru un kļūs par ātrāko sērijveida sedanu zīmola vēsturē.

Dodge Charger SRT Hellcat Redeye motortelpā atrodas modificēts 6,2 litru V8 Hellcat astoņcilindru motors, kas kopā ar jaudīgāku kompresoru attīsta 808 Zs un 958 Nm. Spēka agregāts darbojas kombinācijā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un var nodrošināt paātrinājumu līdz simtam 3,5 sekundēs. Maksimālais ātrums – 327 km/h.

Charger SRT Hellcat Redeye ieguvis arī speciālu aerodinamiskā aprīkojuma komplektu, kas tās platumu palielina par 90 mm, jaunu motora pārsegu ar gaisa pievadiem, 20 collu riteņu diskus, piekari ar adaptīvajiem amortizatoriem un bremžu mehānismus ar 400 mm bremžu diskiem.

Automašīnai ir arī virkne palīgsistēmu, kas palīdzēs izspēlēt tās spēcīgākos trumpjus, piemēram, starta kontroles (Launcha Control) un starta (Launch Assist) palīgsistēmas, sistēma, kas aktivizē priekšējās bremzes (Line Lock), ļaujot uzsildīt aizmugures ass riepas, vilkmes rezerve (Torque Reserve) u.c.

Pasūtījumu pieņemšana visātrākā sērijveida Charger iegādei sāksies rudenī, bet dīleru centros tie parādīsies vien nākamā gada pavasarī. Pagaidām automašīnas galīgā cena vēl netiek atklāta, tomēr saskaņā ar provizoriskiem datiem tā varētu sasniegt vismaz 80 000 dolāru.

Atzīmēsim, ka ražotājs šim sedanam piekarinājis vēl vienu birku – pasaulē ātrākais plašam pircēju lokam paredzētais sedans.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
muscle 4.jūlijs 2020 10:26
7 2 Atbildēt

tā ir nereāli zema cena tādai jaudai. Cik prasītu par līdzīgas jaudas vācu ražojumu, ja tāds būtu, protams?

ABECEDE95 5.jūlijs 2020 1:03
3 0 Atbildēt

Ļoti cienījams muskuļauto. Pārdomāts spēka pievads (dzinējs/kārba). Cena visnotaļ demokrātiska attiecīgajiem parametriem. Ikonisks auto.

Anonīms 5.jūlijs 2020 14:52
1 2 Atbildēt

Ļoti labs auto. Zema cena par jaudu 800 zs. Tikai žēl ka nav manuālais.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti