Lamborghini izlaidīs 63 Sian kupejas un 19 rodsterus

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 12.jūlijs 2020 8:33

Itālijas varenauto ražotājs Lamborghini izlaidīs 63 Sian kupejas un 19 rodsterus. Šāds automašīnu skaits izvēlēts apzināti.

Lamborghini izgatavos 63 jaunā varenauto un kompānijas visjaudīgākā modeļa Sian kupejas un 19 rodsterus. Šāds skaitlis izvēlēts apzināti, godinot gadskaitli 1963, kad Feručo Lamborghini Itālijas pilsētā Sant'Agata Bolognese nodibināja arī mūsdienās veiksmīgi darbojošos uzņēmumu Automobili Ferruccio Lamborghini S.p.A.

Jaunā modeļa pilns nosaukums ir Lamborghini Sian FKP 37, un, arī tam ir sava nozīme. FKP ir atsauce uz Ferdinandu Karlu Piehu – pērn mirušo Volkswagen koncerna vadītāju, bet skaitlis „37” atgādina par viņā dzimšanas (1937.g.) gadu.

Gan kupeja, gan rodsters tiek komplektēti ar hibrīdiekārtu uz 6,5 litru atmosfēriskā V12 motora bāzes, apvienojot iekšdzedzes motora 785 Zs ar 34 Zs jaudīgu elektromotoru. Sistēmas kopējā jauda ir 819 Zs, kas ir pietiekami, lai kupejas versija 100 km/h sasniegtu 2,8 sekundēs. Rodsters ir par 0,1 sekundi lēnāks.

Lamborghini vēsturē jaudīgākais modelis maksās aptuveni 3,7 miljonus dolāru. Neraugoties uz iespaidīgo cenu, visi eksemplāri jau esot rezervēti.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti