700 km – elektriskais Mercedes brauks tālāk nekā Tesla 11

 

koncepts Vision EQS Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.jūlijs 2020 16:00

Ikgadējā akcionāru sapulcē Daimler koncerna vadītājs Ola Kalleniuss atklājis Mercedes-Benz elektriskā flagmaņa, sedana, EQS, tehniskos datus. Ar vienu uzlādi šī automašīna spēs nobraukt līdz 700 km – vairāk nekā Tesla Model S.

Mercedes-Benz EQS tiek dēvēts par jaunu pavērsienu modeļu klāsta elektrifikācijā un Vācijas, kā automobiļu rūpniecības centra, nākotnes simbolu. Elektriskās piedziņas sedana ražošana ultramodernajā Factory 56 rūpnīcā Zindelfingenā, Vācijā, sāksies nākamgad.

EQS nodrošinās tāda paša līmeņa komfortu un greznību kā parastā S-klase, taču tiks veidots uz speciāli projektētas MEA elektriskās platformas, kas ļauj “ar svaigu skatu paraudzīties uz dizaina un kopējās konstrukcijas jomu”, atzīmējis Kalleniuss.

Daimler vadība sola, ka četrdurvju sedans ar vienu uzlādi spēs nobraukt līdz 700 km – vairāk nekā jebkurš cits plašām masām paredzēts sērijveida elektroautomobilis, ieskaitot Tesla Model S Long Range Plus.

Pagaidām zināmi vien daži EQS koncepta tehniskie dati, kas pateicoties diviem elektromotoriem ar kopējo jaudu 476 Zs (700 Nm) 100 km/h sasniedz 4,5 sekundēs, akumulatora uzlādei līdz 80% patērējot 20 minūtes.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
MB 21.jūlijs 2020 16:24
8 1 Atbildēt

Skaists, protams cena to noliks augstā plauktā, taču Tesla miera dzīve drīz beigsies

Jumu 22.jūlijs 2020 7:35
7 3 Atbildēt

Ja bērnu elektromobilim pēc pilnas uzlādes pa istabu jābrauc 2 stundas, bet nevar nobraukt vienu stundu, elektroskuterim pēc pilnas uzlādes jābrauc 70 km, bet nobrauc labi ka 30 utt. Kāpēc tā sanāk? Tad jebkuram elektro pārvietošanās aparātam tas ceļs uz pusi īsāks nekā reklāmā?

āreče 22.jūlijs 2020 8:55
5 3 Atbildēt

Tas tāpēc, ka braucamais maksā 2x lētāk, kā tam būtu jāmaksā lai nobrauktu solīto attālumu. Pircēji nav gatavi tam, ka elektroauto ir daudz, daudz dārgāki salīdzinot ar iekšdedzes. Pircēji bērnībā daudz lasīja pasakas un turpina ticēt tām joprojām.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti