Rekords - trīs Hyundai Kona elektriskie krosoveri nobrauc bez papildu uzlādes 1000 km (+ FOTO) 23

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 15.augusts 2020 5:44

Hyundai Kona elektriskais krosovers uzstādījis jaunu pasaules rekordu kategorijā vislielākais nobraukums bez papildu uzlādes sērijveida elektroautomobiļiem. Hyundai Kona veikums – vairāk nekā 1000 km.

Rekords tika uzstādīts trīs dienu testu laikā Vācijas Lauzicringas trasē. Kopējais testu laiks bija apmēram 35 stundas. Šajā laikā trīs kompaktie krosoveri veica 1018, 1024 un 1026 km attālumu, nepapildinot akumulatora enerģijas krājumus.

Visi transportlīdzekļi bija aprīkoti ar standarta 64 kWh akumulatoru komplektu un standarta Nexen  mazas rites pretestības riepām. Enerģijas taupīšanas nolūkos brauciena laikā gaisa kondicionēšanas un multimediju sistēmas bija izslēgtas.

Trīs pilotu grupas: divas no Hyundai Motor Deutschland un viena no auto tematikai veltītā resursa  Auto Bild, brauca ar ātrumu no 29 līdz 31 km stundā. Trešās dienas pēcpusdienā Kona borta dators pārraidīja pirmo brīdinājumu, iesakot uzlādēt akumulatoru - tas notiek, kad enerģijas krājumi samazinās līdz 8%. Brauciens turpinājās un, kad kapacitāte samazinājās līdz 3%, elektronika pārslēdza sistēmas darbību uz avārijas režīmu, kas neļauj izmantot visu motora jaudu. Arī tad, kad borta dators uzrādīja nulli, automašīnas nobrauca vēl dažus simtus metru pirms pilnīgas apstāšanās.

Beidzoties testiem tika secinātas divas lietas: pirmkārt, fakts, ka visas trīs automašīnas nobrauca gandrīz vienādu kilometru skaitu, nozīmē, ka sērijveida automobiļi cits no cita pratiski neatšķiras, un, otrkārt: Hyundai Kona Elektro uzlādes līmeņa indikators ir absolūti uzticams un precīzi skaita procentus atbilstoši braukšanas stilam.

Saskaņā ar ražotāja informāciju, Hyundai Kona aprīkots ar 204 Zs jaudīgu elektromotoru un bez papildu uzlādes var nobraukt līdz pat 484 km pēc WLTP cikla.

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nure 15.augusts 2020 10:10
18 10 Atbildēt

Ātrums, pie kura tika sasniegts maks. ekonomiskums, vēlreiz apliecina ka ātrums pilsētās jāierobežo ar 30km/st. Gan mazāk jālādē, gan mazāk notriektu gājēju.

HE 15.augusts 2020 21:59
5 0 Atbildēt

Izņemot no auto multimēdiju un kondicioniera iekārtu varētu nobraukt vēl vairāk, svars samazinātos cena arī galu galā viņi to tāpat nelietoja

Conqueror 15.augusts 2020 7:59
4 3 Atbildēt

nu re - tātad Rīgas sastrēgumos varētu ganīties mēnesi no vietas bez uzlādes

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti