Jaunākie Audi RS modeļi izaicina sacīkšu trasi Lietuvā (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Audi | 16.septembris 2020 15:14

Vakar, 15. septembrī, vadošo Latvijas un Lietuvas auto žurnālistu rīcībā tika nodoti Audi RS 4, RS 5, RS 6, R8, kā arī jaunākais RS saimes pārstāvis, kas sasniedzis Baltiju – RS Q8. Mediju pārstāvji vēlreiz pārliecinājās par Audi RS modeļu nepārspējamo jaudu, kas priecē auto entuziastus jau kopš 1994. gada.

Pirms 25 gadiem, kad dienasgaismu ieraudzīja pirmais Audi RS modelis – Audi RS2 Avant –, RS modeļu līnija ir ievērojami paplašināta, sniedzot dinamiskas braukšanas piekritējiem izcilu veiktspēju, ātrumu un nodrošinot unikālu braukšanas pieredzi.

Pērn Audi atzīmēja RS saimes 25 gadu jubileju, kam par godu atjauninājumus piedzīvojuši gandrīz visi RS modeļi, kā arī arvien tiek paplašināta sportisko modeļu gamma. Pulcējot Baltijā vēl nebijušu skaitu RS modeļu, “Nemuno žiedas” sacīkšu trasē Kačerginē, Lietuvā, vienuviet tika pulcēti vadošie Latvijas un Lietuvas auto eksperti. Pieredzējušu instruktoru pavadībā, žurnālistiem tika dota iespēja izmēģināt aktuālos Audi RS modeļus visā to pilnībā, izbaudot gan auto veiktspēju, gan vadāmību izteikti sportiskā vidē.

“Nemuno žiedas” trasē žurnālistiem testēšanai bija pieejami deviņi jauni Audi RS spēkrati ar kopējo jaudu 4470 ZS, kas Baltijas mērogam ir neierasti jaudīgs testa auto arsenāls. Īpašu viesu uzmanību izpelnījās RS modeļu saimes jaunpienācējs Audi RS Q8 ar četru litru V8 dzinēju un 600 ZS jaudu, kas ir sportiskākais Audi modeļu gammas SUV un apvieno sevī gan eleganci, gan veiktspēju – paātrinājums līdz 100 km/h aizņem vien 3,8 sekundes. Taču šoreiz bija iespēja pārliecināties ne tikai par auto dinamiku sacīkšu trasē, bet arī par pilnvērtīga SUV īpašībām ārpus trases asfaltētās daļas. Arī jaunākā RS 6 modeļa versija neatstāja vienaldzīgos. Agresīvais eksterjera dizains zem sevis slēpj 600 ZS / 800 Nm jaudas agregātu, kas nodrošina 3,6 sekunžu sprintu līdz simtam. Tam pretī dragreisa sacensībās stājās Audi R8 ar 570 ZS jaudu un 3,4 sekundēm līdz 100 km/h. Niecīgo jaudas atšķirību dalībniekiem bija iespējams kompensēt ar zibenīgu reakciju. Taču jāmin, ka Audi RS modeļi ir kas daudz vairāk par ātriem trases auto, jo komforts, drošība un ergonomika ir līdzvērtīgas zīmola pamatvērtības.

“Jau izsenis Audi zīmols nereti tiek asociēts ar sportiskiem sasniegumiem un arvien paplašinātā RS modeļu saime apliecina, ka šis sportiskais Audi gars arvien ir aktuāls arī mūsdienās,” stāsta Moller Baltic Import Audi zīmola vadītājs Ilgvars Ļubka. “Auto pasaule ļoti strauji attīstās, un tas ir redzams arī Audi RS modeļu segmentā – auto veiktspējas, vadāmības un drošības rādītāji kļūst arvien iespaidīgāki, kas tiek sasniegts, izmantojot aizvien modernākas tehnoloģijas.”

Moller Baltic Import Latvijā un Lietuvā šogad jau pieņēmis vairāk nekā 20 RS modeļu pasūtījumus, kas ir lielākais RS modeļu īpatsvars pēdējo gadu laikā. “Audi piedāvā ļoti plašu sportisko modeļu klāstu, kas būtiski paplašina interesentu loku. Ikkatrs auto entuziasts var piemeklēt savām vēlmēm atbilstošu RS modeli – sākot no kompaktā RS 3, kā jauno modeli gaidām nākamgad, līdz praktiskiem un ātriem RS 4, RS 5, RS 6, RS 7,  jaudīgiem SUV RS Q3 un RS Q8. Un nevaram aizmirst arī par Audi R8 superauto,” skaidro Ilgvars Ļubka.

Unikālo pasākumu medijiem nodrošināja “Audi Latvija” sadarbībā ar “Audi Sport Driving Academy by Autojuta”.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Lex 17.septembris 2020 9:28
8 1 Atbildēt

Aklāšu noslēpumu!

Nav nekāds sasniegums nolikt visus auto, kuri tev nepatīk, vai nevari tos atļauties!

Vācu mesls jebukā gadījumā būs komfortablāks par jebkuru asv šķibo miskasti, jo asv ir tikai pāris luxus auto cadijs un kaut kāds pussprādzis buiks, un to kvalitāte pielīdzināma sūda pasātam, pasāts pat būs klusāks salonā, turklāt pasātam nebūs sūdīgas bremzes un neinformatīvs vadības/stūrēšanas mehānisms, pat ņemot vērā to, ka pasāts būs vienritenis.

Tas pats ar autosportu. Nu pežo un renault tur ir vairāk balvu autosportā, bet kur labi ielas auto no pežo un renault? Kur tie ir? Parādīsi? Nosauksi? Kuri? Sen jau skaidrs, ka autosports vairs nestrādā kā reklāma, pat ar wanabe instagram acountu var pievilināt vairāk pircēju nekā pāris uzvarām f1. Domā kāda rausta, tas ka renim ir f1 komanda? Kur ir tie aportiskie un kvalitatīvie ielas auto no renault puses? Kur ir kaut viens renaults kurš tieši konkurē ar bmw, audi, vai mercedes? Lai ko renis darītu viņš vienmēr kaut ko sapisīs! Uztaisīs labu auto, bet kārba būs sūds, uztaisīs labu kārbu, bet vadāmība būs sūds, uztaisīs labu vadamību, nebūs kaut kas ar bremzēm, un tam visam pa virsu lētā un smirdīgā plastmasa!

Tu te vienmēr pļūti, bet kad pienāk laiks nosaukt konkrētus auto, tad bikses pilnas un tu pazūdi!

Lupata ibio..

Lex 18.septembris 2020 12:08
3 0 Atbildēt

Nekas tur ātrāk neizjuks.

Kāds tam vispār skars ar izjukšanu? Tu domā, ka plikākam golfam ir sliktāka montāžas kvalitāte?

Saproti vienu renis ir low end strādnieku un low end ģimenes auto, vw ir nedaudz augstāks utt., tak pats renis apzinās, ka ir sliktāks par vw, bet tirgus vieta viņiem ir un pamatīga.

viencexperc 16.septembris 2020 20:45
2 5 Atbildēt

Atklāšu noslēpumu - tas nav nekāds sasniegums vieglajam auto braukt pa sliktu ceļu. Ne visi laucinieki pērk džipus, vai krosoverus.

Tikai atšķirība tāda, ka vācu mēsls pēc tādas braukšanas būs nododams tolmetā. Jo tā būs izdevīgāk, nekā samaksāt otru auto cenu par remontu. Ne velti pat šeit ir tikai viena bilde kur auto griež smiltis. Domāju, ka tā ir nokopēta no kaut kāda reklāmas bildes, vai auto iedzina pabraukt 50 metrus priekš fotosesijas.

(Par titulbildi)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti