Jauno Volkswagen Passat izstrādās Škoda 12

 

VW Passat aktuālais modelis Foto: iAuto.lv

iAuto | 23.septembris 2020 11:00

Čehijas autobūves kompānija Škoda, kas ietilpst Volkswagen koncerna sastāvā, reizē ar jauno Superb, izstrādās arī devītās paaudzes (B9) Volkswagen Passat.

Vācu izdevums Auto-Motor-Und-Sport uzzinājis jaunāko informāciju par Volkswagen Passat jaunāko paaudzi, kas ieradīsies 2023.gadā. Auto tematikai veltītais resurss raksta, ka jaunais VW Passat tiks izstrādāts reizē ar čehu flagmani,  taps uz MQB platformas, kas piemērota benzīna un dīzeļa, Mild Hybrid un Plug-in Hybrid motoriem.

B9 modelis pieaugs platumā un pastiepsies garenbāzē, kļūstot vēl praktiskāks nekā līdz šim, turklāt tradicionālā konstrukcija ar sedana tipa virsbūvi varētu dot vietu Škoda Superb līdzīgam liftbekam ar lielām piektajām durvīm. Modeļu saimē tiks saglabāts Passat Variant universāls un visādceļu versija Alltrack, bet jaunās paaudzes dzīves cikla vidū piedāvājumam varētu pievienoties pilnībā elektrisks modelis.

Pagaidām nav skaidrības par to, kurā rūpnīcā varētu organizēt jaunā Passat ražošanu. Pēc Volkswagen speciālistu domām labākais variants Škoda Superb un Volkswagen Passat jaunajai paaudzei būtu Turcijā plānotā jaunā rūpnīca, taču šo projektu arvien vairāk apdraud politiskā situācija, kas veidojas šajā reģionā. Paliek Kvašnas un Bratislavas rūpnīcas Čehijā, savukārt Vācijas Emdena, kur Passat tika ražots iepriekšējos 36 gadus, sev piešķirto 1 miljardu eiro izmantos, lai pārveidotu konveijeru elektriskās ID saimes produktu ražošanai.

Lēmums par rūpnīcām tiks pieņemts vēlāk, taču jau tagad zināms, ka MQB platforma līdz ar jauno Passat pirmoreiz debitēs arī Ķīnas tirgū, kur Volkswagen līdz šim bija izticis ar ne tik svaigo PQ46 tehnoloģiju.

Lasi arī: iAuto iepazīstas ar modernizēto Volkswagen Passat

APSKATI: Pārdod: lietotu Volkswagen sludinājumi 

 

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
HE 23.septembris 2020 20:29
4 0 Atbildēt

Simply kleperis

Ivars 23.septembris 2020 22:34
3 0 Atbildēt

Bratislavas rūpnīcā Čehijā? Pa kuru laiku Čehi Slovākiem atņēmuši Bratislavu?

gunbox 23.septembris 2020 14:48
1 1 Atbildēt

>VAG grupa.

Nedomāju, ka cena būs zemāka. Iet runa par modeļa ražošanas vietas maiņu. Un nedomāju, ka Škoda varētu ieviest kaut kādas būtiskas izmaiņas Passat B9 dizainā. Tik pat jau vecie penžas valdē diktēs noteikumus un pēc fakta neko daudz neatšķirsies no B8. Lai ko dizaineri zīmēs, penži uzliks Arteon resti un uzliks citus lukturus. Pierasta VW prakse.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti