No 19 990 eiro - Īsāks, vieglāks un arī ar elektrību – Opel prezentē jauno Mokka (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 23.septembris 2020 13:36

Vācijas autobūves kompānija Opel atklājusi informāciju par jaunās paaudzes krosoveru Mokka, kas kļuvis īsāks, vieglāks un būs pieejams arī pilnībā elektriskā versijā.

Jaunās paaudzes modeļa garums ir 4150 mm – par 125 mm mazāk, taču garenbāze palikusi nemainīga, vai, ja pavisam gribam būt precīzi, tad pieaugusi par 2 mm, sasniedzot 2,56 m. Bagāžas nodalījuma tilpums ir 350-1105 litri, bet konstrukcijas svars samazinājies par veseliem 120 kg.

Krosovera izskats nav noslēpums jau kopš vasaras sākuma. No priekšteča tas atšķiras ar lukturiem un radiatora režģi, kas apvienoti vienotā elementā, aizsākot stilu, kas tiks izmantots arī citu Opel jaunumu veidošanā. Izceļas arī virsbūves divkrāsu noformējums ar kontrastējošiem elementiem, kurus var izvēlēties dažādās kombinācijās, paplašinot individualizācijas iespējas tikai sava, unikāla krāsojuma izvēlei.  

Salonā būs Pure Panel kokpits ar 12 collu ciparu mērinstrumentiem un septiņu vai 10 collu multimedijiem atkarībā no versijas.

Pieejamā aprīkojuma sarakstā ietilpst viedtālruņa bezvadu uzlāde, vadītāja sēdeklis ar masāžas funkciju, adaptīvie LED matricas lukturi, kruīza kontrole, joslu uzraudzības sistēma un aizmugures skata kamera ar 180 grādu skata leņķi.

Eiropas tirgū jauno Mokka varēs nopirkt ar 1,2 litru 100 vai 130 Zs benzīna, kā arī 1,5 litru 110 Zs dīzeļdzinēju kombinācijā ar priekšējo riteņu piedziņu, 6MK vai 8AK pārnesumkārbu. Ražotāja norādītais degvielas patēriņš pēc WLTP cikla ir 4,5 un 4,8 litri benzīna versijām, 3,8 litri dīzelim.

Elektriskais Mokka-e, kas tika prezentēts agrāk, aprīkots ar 136 Zs jaudīgu motoru un 50 kWh akumulatoru, kas ļaus nobraukt līdz pat 324 km.

Lai uzlādētu Mokka-e akumulatoru līdz 80 procentiem, pietiks ar pusstundu.

Vācijas tirgū jauno Mokka sagaidīsim 2021.gada sākumā. Vācijas tirgū bāzes versija maksās nepilnus 20 000 eiro, par elektrisko modeli prasīs nepilnus 33 000 eiro (neskaitot atlaides).

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti