PSA koncerns atteiksies no mazauto Citroën C1 un Peugeot 108 7

 

Citroen C1 Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 18.oktobris 2020 6:18

Aģentūra Reuters, atsaucoties uz trim ziņu avotiem vēsta, ka PSA koncerns ir tuvu tam, lai svītrotu no modeļu piedāvājuma Citroën C1 un Peugeot 108. Franču autoražotājs komentārus nesniedz.

Reuters vēsta, ka lēmums atteikties no Citroën C1 un Peugeot 108 ir gana loģisks, ņemot vērā arvien pieaugošās prasības attiecībā uz ekoloģiju arī mazo pilsētas auto segmentā. PSA nav vienīgais ražotājs, kas bijis spiests pārskatīt piedāvājumu šajā segmentā – to darīja arī Seat un Škoda, kas savus mazauto “pārlika” uz elektrību, Opel un Ford, kas attiecīgi Karl un Ford Ka+ izņēma no piedāvājuma vai Smart, kas Smart ForTwo/Forfour piedāvā tikai elektriskās piedziņas versijās. Visiem minētajiem seko Renault, kas tikko prezentējis elektrisko Twingo un Dacia, kas nācis klajā ar Dacia Spring Electric.

Arī Volkswagen ir samazinājis sava mazauto Up piedāvājumu, atstājot elektrisko versiju, dabasgāzes variantu, 65 Zs benzīnnieku un GTI (110 Zs) modeli, kā arī liekot saprast, ka nākotnē šī automobiļa vietu ieņems pilnībā elektriskais ID.1.

Vēl viens iemesls pārskatīt PSA modeļu klāstu ir gaidāmā apvienošanās ar FCA koncernu. Visticamāk, mazauto segments tiks atvēlēts Fiat un Lancia, kas turpinās savu veiksmes stāstu šajā jomā ar Panda 500 (pieejams arī e-modelis) un Ypsilon.

APSKATI: Pārdod: lietotu Peugeot sludinājumi  

APSKATI: Pārdod: lietotu Citroen sludinājumi  

 

Peugeot 108

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 18.oktobris 2020 15:33
5 2 Atbildēt

Tie mazie sūdi ir arī nedroši avārijas laikā, slikti turās uz ceļa, utt.

hmm 18.oktobris 2020 10:57
4 1 Atbildēt

nemaz nav žēl - pie mums laikam nav pierasts pie šāda izmēra un jaudas auto. Man tie šķiet bīstami. Reiz uz šosejas tāds dzinās garām - pie stūres jaunais censoris, datorspeciālists, visticamāk, autiņā 5 cilvēki - ilgi tas bija, laikam pusminūte pagāja. Es arī neatmetu, turēju konstantu ātrumu, jo ceļš bija brīvs un tālu pārskatāms, interesēja, kas šim sanāks. Izdevās, tik vesela mūžība pagāja.

anoagask 18.oktobris 2020 13:06
2 2 Atbildēt

Ļoti normāli var apdzīt - ar ieskrējienu, ātruma starpību uzaudzēt laicīgi, un uzsākt apdzīšanu jau ar +20 kmh.

Strādā gan tikai pārskatāmos posmos ar nelielu satiksmi

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti