BMW hibrīdautomobiļi var aizdegties 11

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 19.oktobris 2020 10:28

Vairāk nekā 26 000 BMW un Mini automobiļu ar hibrīdiekārtām nāksies iegriezties servisos, lai novērstu defektu, kas var novest pie īssavienojuma.

BMW paziņojis, ka visā pasaulē atsauks 26,7 tūkstošus automobiļu ar hibrīdiekārtām. Atsaukums skars krosoverus X1, X2, X3 un X5, 3.,5. un 7.sērijas sedanus, kā arī 2.sērijas Active Tourer minivenus, kas izlaisti no 2020.gada 20.janvāra līdz 18.septembrim. Tas pats attiecas arī uz līdzīgas konstrukcijas MINI Countryman krosoveriem.

Visu minēto automobiļu problēmas saistītas ar kāda piegādātāja ražotajiem akumulatoriem - izrādās, ka caur uzlādes moduļa siltuma noņemšanas vārstu akumulatorā var iekļūt mitrums, kas var novest pie īssavienojuma un aizdegšanās.  

Ar līdzīgām problēmām iepriekš bija saskāries Ford, kas savus uzlādējamos Kuga hibrīdus aprīko ar tā paša piegādātāja akumulatoriem. Zināms par vismaz četriem īssavienojuma gadījumiem, kuru dēļ amerikāņu zīmols ir atsaucis šī modeļa krosoverus.

Iepriekš tika ziņots, ka apdraudēti vairāk nekā 20,8 tūkstoši Kuga eksemplāru, kas tika saražoti Ford Spānijas rūpnīcā līdz 2020. gada 26. jūnijam. Dīleri pārtrauca šīs modifikācijas pārdošanu, bet īpašniekiem, kuri jau bija paguvuši iegādāties uzlādējamo hibrīdu, tika ieteikts to nepievienot pie uzlādes iekārtas, kamēr defekts nav novērsts.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
guikl 19.oktobris 2020 13:22
5 1 Atbildēt

tika ieteikts to nepievienot pie uzlādes iekārtas, kamēr defekts nav novērsts - kurš tad novērsīs, dīleris vai rūpnīca?

un kā tikt līdz novēršanas vietai - uz transportauto, kuru apmaksā bmw?

Iqon 19.oktobris 2020 19:38
5 0 Atbildēt

Interesanti kādēļ iauto nepublicē neko par hjundai elektroautomobīļu aizdekšanās riskiem?

Visā pasaulē cik hjundajus atsauca?

Kanibaals 19.oktobris 2020 13:55
4 0 Atbildēt

Interesanti kas ražo tos akumulatorus?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti