680 miljoni elektriskajiem modeļiem – Volkswagen pārbūvēs Hanoveres rūpnīcu 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 15.novembris 2020 5:41

Vācijas autobūves koncerns Volkswagen atvēlējis 680 miljonus eiro Hanoveres rūpnīcas modernizēšanai, lai turpmāk tā varētu ražot arī elektriskās piedziņas modeļus, ieskaitot elektriskos furgonus un krosoverus.

Volkswagen grupas vadība vakar nolēma atvēlēt 680 miljonus eiro Volkswagen Nutzfahrzeuge (VWN) rūpnīcai Hanoverē. Šie līdzekļi tiks izlietoti, lai iekārtotu ražošanas līnijas trīs Volkswagen koncerna vidējās klases elektriskās piedziņas modeļu ražošanai. 

Pagaidām netiek atklāts, kas tie būs, taču zināms, ka līdztekus savam galvenajam produktam - Transporter - VWN rūpnīca gatavojas arī topošā ID Buzz elektriskā minivena ražošanai. 

Volkswagen Nutzfahrzeuge (VWN) ir viena no lielākajām vācu uzņēmuma rūpnīcām Vācijā, ka nodarbina aptuveni 14 000 darbinieku (2014.gada dati). Rūpnīca jau kopš 1956.gada ražo arī pie mums populāro Volkswagen Transporter.

680 miljoni eiro Hanoveres rūpnīcai gan ir tikai maza daļa no koncerna grandiozajiem ieguldījumiem ko tas plāno veikt nākamo piecu gadu laikā elektrifikācijas, hibrīdtehnoloģiju un digitālo risinājumu attīstībai. Šim nolūkam Volkswagen Group tērēs aptuveni 73 miljardus eiro.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 15.novembris 2020 14:02
4 1 Atbildēt

Šim nolūkam Volkswagen Group tērēs aptuveni 73 miljardus eiro.

Atgādināsim, ka visas Krievijas gada valsts budžeta ieņēmumi ir 254 miljardi dolāru.

VW notērēs elektroauto trešdaļu Krievijas budžeta.

Salīdzinājumā - Meksikas budžets ir 292 miljardi, Saūda Arābijai 260, Spānijai 492, Austrālijai - 461, Nīderlandei 344...

Un vēlreiz, Krievijai - 254...

Divas Krievijas ir viena Spānija.

Kāpēc pierakstīju?

Tāpat vien. Vienkārši smieklīgi. Smieklīgāki tikai pamuļķi, kuri domā, ka vajag sadarboties ar Krieviju nevis ES...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti